๐๐ž๐๐ž๐ฅ๐ข๐ง๐  ๐ญ๐ž๐ ๐จ๐ž๐ ๐ก๐ฎ๐ข๐ฌ๐ฏ๐ฎ๐ข๐ฅ๐ณ๐š๐ค๐ค๐ž๐ง ๐ž๐ง ๐ฏ๐ž๐ซ๐ค๐จ๐จ๐ฉ ๐ ๐Ÿ๐ญ-๐ฌ๐ญ๐ข๐œ๐ค๐ž๐ซ ๐Ÿ๐ŸŽ๐Ÿ๐Ÿ‘

Waar en wanneer kan ik terecht voor de huisvuilzakken?
Elk gezin dat op 1 januari 2023 gedomicilieerd is in Sint-Truiden betaalt een afvalbelasting aan Limburg.net voor de inzameling en de verwerking van het afval. In dat bedrag zit een hoeveelheid huisvuilzakken vervat, die je kunt afhalen in รฉรฉn van de verschillende afhaalpunten. Het aantal hangt af van de gezinstoestand op 1 januari 2023.

Grijze zakken met wavetop-sluiting
In ruil voor je jaarlijkse bijdrage heb je recht op een hoeveelheid huisvuilzakken, in functie van de grootte van je gezin.

  • gezin van 1 persoon: 2 rollen kleine (22l) grijze huisvuilzakken
  • gezin van 2 personen: 2 rollen grote (44l) grijze huisvuilzakken
  • gezin van 3 personen: 2 rollen grote (44l) grijze huisvuilzakken en 1 rol kleine (22l) grijze huisvuilzakken
  • gezin van 4 personen of meer: 3 rollen grote (44l) grijze huisvuilzakken
     

Heb je liever grote zakken in plaats van kleine of omgekeerd? Wisselen is mogelijk op het moment dat je jouw quotum afhaalt. In plaats van 1 rol grote zakken van 44 liter kan je kiezen voor 2 rollen kleine zakken van 22 liter. Omgekeerd kan ook.

Gezinnen met een kind/kinderen jonger dan 3 jaar krijgen van het stadsbestuur 1 gratis rol grote grijze huisvuilzakken per kind per jaar. Deze zakken kan je ineens meenemen wanneer je je tegoedzakken afhaalt. Je hoeft hier geen attest voor bij te hebben, dit staat automatisch in het systeem.

Waar en wanneer afhalen?
Je kan je tegoedzakken afhalen vanaf 13 februari tot en met 31 december 2023. Je kan dan ook een GFT-sticker voor 2023 kopen.  De GFT-sticker kost 40 euro voor een grote container en 15 euro voor een kleine container.  Heb je nog geen GFT-container, vraag er dan รฉรฉn aan via het ContactCenter: info@sint-truiden.be of 011 70 14 14.

Hier kan je de tegoedzakken afhalen vanaf 13 februari en de GFT-sticker kopen: (opgelet de voorraad kan tijdelijk uitgeput zijn)

  • Aveve Brustem – Vliegveldlaan 50
  • Carrefour Market Sint-Truiden Grote Markt – Grote Markt 29
  • Carrefour Market Sint-Truiden-Terbiest โ€“ Melveren – Hasseltsesteenweg 39
  • Jumbo – Luikersteenweg 242
  • Spar Zepperen – Eynestraat 85 bus 1
  • Spar Express Melveren – Hasseltsesteenweg 347
  • Spar Express Velm – Halingenstraat 76

โ€‹

Vanaf dinsdag 14 februari tot en met zaterdag 4 maart kan je ook terecht in het stadswerkhuis, Sint-Jorisstraat 4510, van dinsdag tot en met zaterdag van 9u tot 16u.

Vanaf dinsdag 7 maart kan je bij de deelnemende handelaars terecht OF in het stadskantoor, Kazernestraat 13.
 

Wat meebrengen?
Zorg ervoor dat je je elektronische identiteitskaart meeneemt.  Deze heb je nodig om je te registreren. Wie zijn identiteitskaart niet bijheeft, kan zijn vuilzakken niet meenemen en ook geen sticker kopen! Mensen die voor hun buren, ouders, โ€ฆ zakken willen meenemen of GFT-stickers willen kopen, mogen dat, maar moeten de bijhorende identiteitskaarten meenemen.

Opgelet
Mensen die pas na 1 januari 2023 in onze stad zijn komen wonen, krijgen geen tegoedzakken. Zij krijgen dit jaar ook geen factuur van Limburg.net.

Alleenstaanden en eenoudergezinnen krijgen van het stadsbestuur een tegemoetkoming in de vorm van een โ€˜Shop & The Cityโ€™-cheque ter waarde van 25 euro. Deze cheque kan je afhalen in het najaar, na ontvangst van de gepersonaliseerde brief.

Als รฉรฉn van de gezinsleden recht heeft op deย verhoogde verzekeringstegemoetkoming, krijgt je gezin een vermindering van 40 euro op de jaarlijkse afvalfactuur.

Klik om ter vergroten.

Veerle R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →