Truienaren kopen massaal plantjes van Kom op tegen Kanker

Het jaarlijkse Plantjesweekend van Kom op tegen Kanker was wederom een groot succes, met een indrukwekkende opbrengst van 2.622.800 euro. In Sint-Truiden hebben heel veel vrijwilligers buitengewoon goed werk verricht, met een verkoop van maar liefst 3.000 plantjes waardoor Sint-Truiden de hoogste score behaalde in de provincie Limburg. Met een totaal ingezameld bedrag van 24.078,35 euro vestigde Sint-Truiden een nieuw record voor de opbrengst. Dit fantastische resultaat stelt Kom op tegen Kanker in staat om essentiële steun- en zorgprojecten te realiseren voor mensen die getroffen zijn door kanker en hun dierbaren én voor de financiering van kankeronderzoek.


“We willen eerst en vooral onze vele vrijwilligers in de schijnwerpers zetten, zonder wie dit succes niet mogelijk zou zijn. We nodigen hen uit voor een speciaal bedankmoment op zaterdag 21 oktober van 10u tot 12u in de stadshallen van Toerisme. Tijdens dit evenement zullen we onze vrijwilligers trakteren op koffie en taart als blijk van waardering voor hun bijdrage, hun warme glimlach, hun luisterend oor en de troostende woorden die ze hebben gegeven bij elk plantje tijdens het Plantjesweekend”, vertelt schepen van Lokaal sociaal beleid Pascy Monette.

Lees verder onder de foto.

@foto Stad Sint-Truiden

“Het succes van het plantjesweekend van Kom op tegen Kanker toont aan hoe vrijgevig en solidair de Truienaren zijn. Daarnaast dragen initiatieven zoals deze ertoe bij om taboes rond kanker te doorbreken. Als lokaal bestuur blijven we bovendien inzetten op sensibiliseringscampagnes waarbij we mensen bewust maken van de risicofactoren voor kanker, zoals roken, UV-straling of een ongezonde levensstijl. We hopen dat onze ondersteuning aan sensibilisatiecampagnes bijdragen tot het verminderen van het aantal nieuwe gevallen van kanker”, zegt Stijn Vanoirbeek, schepen van Lokaal gezondheidsbeleid.

“Ook elke Truienaar die met de aankoop van een plantje heeft bijgedragen willen we bedanken. Vele kleintjes maken een groot verschil waarmee we een belangrijke stap zetten in de strijd tegen kanker en de vele mensen die vechten tegen de ziekte een hart onder de riem steken”, zegt schepen Monette.

Veerle R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →