Truiens talent en veel verrassingen tijdens feestweekend van CC de Bogaard

De Bogaard blaast 50 kaarsjes uit! Dat vieren ze met een enorm feestweekend. Van vrijdag 22 september tot zondag 24 september is er veel moois te beleven in en rond Cultuurcentrum de Bogaard.

“In 1973 zag cultuurcentrum De Bogaard het licht. We zijn heel blij om de 50ste verjaardag uitgebreid te vieren”, vertelt Stijn Vanoirbeek, schepen van Cultuur. “We zetten tijdens ons verjaardagsweekend ons gevarieerd, scherpzinnig en hedendaags aanbod van podium- en beeldende kunsten extra in de kijker.”

De feestelijkheden starten vrijdag 22 september met een feestelijk openingsconcert onder de regie van Peter Preuveneers en muzikale leiding door Carlo Willems. Speciaal voor deze avond komen verschillende artiesten uit eigen streek samen op het podium.

Zaterdag 23 september is er een groot verjaardagsfeestje met doorlopend mooie performances voor jong en oud. Zoals Dans Kapot, een impro dansperformance van jewelste die heel het gebouw op zijn kop zet. Of ontvang in de bib een op maat geschreven gedicht van woordkunstenaar Jee Kast. Daarnaast wordt er tango gedanst op gekke op gekke plaatsen of kan je een absurde drankje drinken bij de theateract De Eenmanszaak. Kom de sfeer opsnuiven en een stukje verjaardagstaart eten, de Bogaard trakteert!

“Kommil Foo staat al jaar en dag op de planken van CC de Bogaard en kon tijdens dit feestweekend niet ontbreken. Daar waren de fans het helemaal mee eens want de tickets van hun voorstelling waren razendsnel uitverkocht. Via de website van cc de Bogaard, www.debogaard.be/win maak je nog kans op 4 duotickets voor de voorstelling van Kommil Foo zaterdag. Waag dus zeker je kans”, vertelt Stijn Vanoirbeek.

Zaterdagavond wordt het feestje verder gezet met Elbow Me Gently, een avond met een hoek af! Intige Taluure (Kim Duchateau en Jean-Marie Mievis) zetten de Club op stelten met gekke performances, en nog gekkere muzikanten. Artiesten zoals Mauro Pawlowksi, Don Vitalsky en Erik Denby scheppen er een nieuw absurd universum.

Zondag 24 september sluit het feestweekend af met de opening van een prachtige kunstexpo. Artiesten Caroline Coolen en Hugo Duchateau overspoelen de abtsvleugel samen met 5 beloftevolle kunstenaars uit verschillende generaties. Een mix van gevestigde waarden en opkomend talent op een prachtige locatie. Deze expo loopt tot zondag 19 november 2023 en is wekelijks gratis te bezoeken op vrijdag, zaterdag en zondag.

“Dit feestweekend is er voor ieder wat wils, voor iedere leeftijd, voor zowel muziekliefhebbers als theaterfanaten. Iedereen is welkom, want dat is net waar de Bogaard voor staat”, besluit schepen van cultuur Stijn Vanoirbeek.

Praktisch:

Programma:

 • Feestelijk openingsconcert 50 jaar CC de Bogaard
  Vrijdag 22 september van 20u15 tot 23u
  Tickets: basistarief €15 / -26 jaar en in ruil voor 5 UITPASpunten €12
 • Verjaardagsfeestje!
  Zaterdag 23 september van 11u tot 16u
  Vrije toegang
 • Kommil Foo met Grind (uitverkocht)
  Zaterdag 23 september van 20u15 tot 22u
 • Elbow Me Gently avondfeest
  Zaterdag 23 september van 21u tot 01u
  Tickets: €5
 • Kunstepo
  zondag 24 september tot en met zondag 19 november
  Gratis | Wekelijks te bezoeken op vrijdag, zaterdag en zondag.

Tickets en info: www.debogaard.be

Veerle R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →