Nieuw jazzpodium in Sint-Truiden

Cultuurcentrum de Bogaard start vanaf vrijdag 15 september met een nieuwe jazzconcertreeks in De Fwajee, het cultuurcafé bij de Academiezaal. Elke derde vrijdag van de maand kunnen muziekliefhebbers er genieten van unieke samenwerkingen tussen jazzmuzikanten uit de Euregio.

“Jazz heeft een rijke geschiedenis en blijft aan populariteit winnen. Een nieuwe generatie muzikanten en concertbezoekers ontdekt dit speelse en uitdagende genre en daar wil het cultuurcentrum graag op inspelen. Elke derde vrijdag van de maand van september tot april kan de jazzliefhebber in De Fwajee terecht voor een live concertavond met jazz uit de Euregio”, vertelt Stijn Vanoirbeek, schepen van Cultuur.

Lees verder onder de foto.

De Fwajee wordt voor de gelegenheid omgebouwd tot een sfeervolle jazzclub. In de inkomprijs is een streekbiertje of non-alcoholisch alternatief inbegrepen en na het concert kunnen de bezoekers gezellig nakaarten met de muzikanten en hun ervaringen delen.

“Gert-Jan Dreessen, een van de grote jazztalenten van zijn generatie, werd door CC de Bogaard aangesteld als curator. Jazzmuziek benadrukt heel vaak interactie en communicatie tussen muzikanten. Speciaal voor deze nieuwe concertreeks nodigt de curator collega-muzikanten uit de Euregio uit naar Sint-Truiden. De artiesten krijgen carte blanche om er een hele dag vrij te experimenteren en de bezoeker ‘s avonds te verrassen met niet eerder verschenen materiaal. Van een première gesproken. Of zeg gerust zeven, want zoveel keer kan je dit seizoen komen genieten van deze unieke samenwerkingen”, vervolgt schepen Vanoirbeek.

Op de affiche voor seizoen 23-24 staat aanstormend jazztalent als Wajdi Riahi, Anneleen Boehme en Jeroen Reggers. Gert-Jan Dreessen bijt zelf de spits af en nodigt bevriende muzikanten Nicola Andrioli (piano), Steven Delannoye (sax) en Sal La Rocca (bas) uit voor een spetterend openingsconcert op vrijdag 15 september.

“Jazz is voortdurend in ontwikkeling. Hierdoor blijft het fris en boeiend voor zowel nieuwe als ervaren luisteraars. We nodigen iedereen uit om deze tijdloze vorm van muzikale expressie tijdens de nieuwe concertreeks te komen ontdekken,” aldus Stijn Vanoirbeek.

Info: Jazz in de Fwajee – vanaf vrijdag 15 september in CC De Bogaard. Tickets en info: debogaard.be

Veerle R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →