Update – Illegale rave op militair vliegveld Brustem
30/04/2023 – 20u30

 

Op de illegale rave wordt het aantal aanwezigen op het terrein momenteel nog geschat op 3.000.

De inspanningen van politie en de ontradende gesprekken met de aanwezigen hebben duidelijk effect. De aanwezigen vertrekken druppelsgewijs. Een groot aantal van hen heeft de site reeds verlaten en verschillende sites/installaties werden inmiddels afgebroken. De politie blijft de aanwezigen aansporen om vreedzaam te vertrekken.

 

Ook medisch lijkt de situatie zich te stabiliseren. Het voorbije uur werd er nog 1 interventie uitgevoerd. De politie blijft verder nog steeds in de diepte controleren om de verkeersveiligheid te garanderen. Ook in de onmiddellijke omgeving blijft de politie patrouilleren om de hinder en overlast in de buurt zoveel mogelijk te beperken.

 

De gouverneur en de veiligheidscel blijven de situatie op de voet volgen.

 

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →