Miss België bezoekt bloesems

Europees Parlementslid en eerste schepen van Sint-Truiden Hilde Vautmans ontving Miss België 2023 Emilie Vansteenkiste in het hart van Haspengouw te midden van de bloesems om samen met boeren en telers in gesprek te gaan over de troeven en uitdagingen van de landbouwsector. Als Miss België vertegenwoordigt Emilie ons land in 2023, en dus ook onze prachtige bloesems, Haspengouw en onze landbouw.

Lees verder onder de foto.


Europees Parlementslid en eerste schepen van Landbouw en Fruitteelt Hilde Vautmans (Renew Europe, Open Vld): “Er is geen betere plek om de mooiste vrouw van het land te ontvangen dan in de mooiste stad van Europa, toch? Sint-Truiden is het hart van Haspengouw en staat door onze prachtige bloesems weer vol in bloei. Als Miss België zal Emilie ons land in binnen- en buitenland vertegenwoordigen, en dus ook de meer dan 23 000 Vlaamse land- en tuinbouwbedrijven. Haspengouw heeft zijn pracht en praal te danken aan onze landbouw. Dat wil ik hier vandaag, samen met onze telers en boeren, benadrukken. De landbouw is een essentiële sector die zo belangrijk is voor ons land. Economie, handel, toerisme, werk, biodiversiteit, … onze landbouw is overal en zo belangrijk! Sint-Truiden is de stad bij uitstek om dit te tonen, de bloesems en de landbouw zie je overal. Maar naast zijn vele troeven, kijkt de sector vandaag aan tegen veel uitdagingen. Er worden te veel nieuwe maatregelen van hen verwacht op te korte tijd. We moeten onze boeren laten boeren. En we moeten trots zijn op onze Vlaamse boerenstiel. Het zijn onze boeren die zorgen voor de prachtige bloesems, met hart en ziel klaarstaan voor hun dieren en dag en nacht werken voor ons kwalitatief voedsel. Onze Miss België kon alvast proeven van verschillende lokale producten van eigen bodem. Want zeg nu zelf, passie en kwaliteit van eigen bodem smaakt toch het best.”

Lees verder onder de foto.


Miss België 2023 Emilie Vansteenkiste“Ik was zeer blij met de uitnodiging van mevrouw Vautmans en heb er ongelofelijk van genoten vandaag, samen met de boeren en telers. De bloesems zijn eens zo mooi als je ze van dichtbij kan zien en ruiken. Bovendien heb ik veel bijgeleerd over de landbouw en fruitteelt en het belang van deze sector. Ik vind dat belangrijk, want dit is een uithangbord van de streek en dat wil ik zeker uitdragen als Miss België. Het is de oudste en mooiste stiel, en de passie van de boeren zie je in hun harde werk en fantastische producten. Het was een genoegen om met de boeren en telers in gesprek te kunnen gaan en te proeven van al die lekkere lokale producten midden in de natuur en tussen de prachtige bloesems.”

Foto’s @Hilde Vautmans

Veerle R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →