BrassBand Zuid-Limburg brengt gesmaakt optreden op de Stroopfeesten.

Traditioneel begint het toeristisch seizoen in Borgloon op Paasmaandag met de Stroopfeesten. Dit jaar werd er niet alleen stroop gemaakt maar ook muziek. Brassband Zuid-Limburg liet zich van zijn beste kant horen met een puik optreden.

Het weer zat een beetje tegen op het moment dat de brassband zijn optreden begon. Maar het weerhield toch een grote schare toehoorders niet om te genieten van deze typische vorm van blaasmuziek. De nog jonge formatie is intussen gegroeid naar een volwaardige brassband met 29 muzikanten. “We brachten vandaag een lichter programma met zeer toegankelijke muziek voor iedereen” leerden we van dirigent Jan De Maeseneer. “We vinden het belangrijk om ons te laten horen, en al zeker in Borgloon, waar we toch onze thuis hebben gevonden. Daarom  waren we superblij met de uitnodiging om op de Stroopfeesten te concerteren” zegt voorzitter Marc Soentjens.

De toehoorders waren het eens dat BrassBand Zuid-Limburg een aanwinst is voor de streek. Ze brachten dan ook een mooi en afwisselend repertoire met enkele indrukwekkende werken. Zelfs muziek uit De Zillion, en Lady Gaga passeerde de revue met een prachtige solo van Sarah Franco.

“We werken volop aan de groei van onze brassband, daarom zijn geïnteresseerde muzikanten steeds welkom” laat voorzitter Marc nog weten. “We repeteren op woensdag in zaal Golmeerzouw te Hoepertingen. En we nodigen iedereen nu reeds uit op onze eigen concertavond die doorgaat op zaterdag 14 oktober”.

Alle info over de brassband vind je op hun facebookpagina en op hun site www.brassbandzuidlimburg.be

Veerle R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →