Sint-Truiden geeft platform aan kunstenaars

Lokale kunstenaars -zowel jongeren als volwassenen- krijgen deze zomer de kans om hun werk tentoon te stellen in Sint-Truiden. Cultuurcentrum de Bogaard slaat hiervoor de handen in elkaar met Vrijstaat A die ook een expositieruimte ter beschikking stelt. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf nu kandidaat stellen via de website van de Bogaard.


In juni starten de Lenteateliers voor volwassen kunstenaars vanaf 26 jaar. Op 1 juli nemen de jongeren het over tijdens de Zomerateliers (15-25 jaar). Zowel volwassenen als jongeren kunnen zich kandidaat stellen via de website. Na de inschrijvingsperiode worden de kunstenaars die geselecteerd werden persoonlijk op de hoogte gebracht. Alle kunstvormen zijn welkom: beeldhouwers, theatermakers, dansers, schilders, etc.

Talent ondersteunen

De geselecteerde deelnemers krijgen niet alleen een platform om hun kunst te tonen, ze ontvangen ook coaching in de aanloop naar hun groepsexpo en het toonmoment. Bovendien ontvangen ze een beperkt productiebudget.

Axelle Van Meel (24) deed vorige editie mee aan het Zomeratelier (15-25 jaar): “Die residentie in CC de Bogaard heeft me de tijd en ruimte gegeven om een maand lang te werken aan een fotografieproject in de stad. Door elke dag aanwezig te zijn in het centrum van Sint-Truiden, werd ik verliefd op het Truiens erfgoed en de mensen. Dankzij het Zomeratelier heb ik de stad op een nieuwe manier leren kennen en ontdekken, iets dat ik zeker meeneem in mijn traject als kunstenaar.”

“Er is veel talent in Sint-Truiden en we vinden het belangrijk om hen creatie- en toonkansen te geven”, zegt Stijn Vanoirbeek, schepen van Cultuur. “Door residenties aan te bieden op twee plekken, kunnen we meer kunstenaars voor een langere periode betrekken.”

Praktische info
Lente-ateliers (+26j)
In juni in Vrijstaat A
Kandidaat stellen kan tot 22 mei. Op 28 mei worden de geselecteerden op de hoogte gebracht.
Inschrijvingslink: https://www.debogaard.be/lente-atelier-2024-stel-je-kandidaat

Zomerateliers (15-25j)
In juli en augustus in CC de Bogaard en Vrijstaat A
Kandidaat stellen kan tot 4 juni. Op 10 juni worden de geselecteerden op de hoogte gebracht.
Inschrijvingslink: https://www.debogaard.be/zomeratelier-2024

Namens het college van burgemeester en schepenen

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →