Reactie overstap Thorsten Fink

We zijn Thorsten en zijn staf in eerste instantie dankbaar. Het afgelopen seizoen beleefden we samen een memorabel jubileumjaar. De doorbraak van heel wat talenten en het positieve voetbal zorgden voor een onvergetelijke 100ste verjaardag.

Zoals je weet had STVV de intentie om op langere termijn samen te werken. Daarom sloten we vorig seizoen een contract af voor twee seizoenen. Het moderne voetballandschap verandert echter snel. Dat de coach onze samenwerking vroegtijdig beëindigde en aan de mouw van onze spelers trekt, werpt een schaduw over die positieve herinnering. Maar als STVV-familie staan we hierboven en zijn we sterk genoeg om dit een plaats te geven. Dat tonen we al een eeuw lang.

Beste Kanaries,

We moeten er geen doekjes om winden: dat Genk de nieuwe bestemming van Thorsten Fink wordt, doet een STVV-supporter natuurlijk pijn. We begrijpen jouw gevoel. Maar zoals je weet: de kopie kan het origineel nooit evenaren. Dat een rivaal als Genk onze aanpak tracht over te nemen, toont bovendien aan dat we als club op de goede weg zijn. We zijn niet langer het kleine broertje, waar zogenaamd geen rekening mee gehouden wordt. We zijn een uitdager geworden, die als giant killer de top 6 regelmatig het vuur aan de schenen legt.

Beste STVV-familie,

Een verandering als deze zorgt natuurlijk altijd voor wat onrust en vragen. Zeker bij onze gepassioneerde supporters, die altijd nauw betrokken zijn bij de club. We kunnen je echter geruststellen. Het fundament van onze club is stabiel. En we werken keihard aan de toekomst.

De voorbije jaren stond er telkens een strijdbare ploeg op het veld, onder aanvoering van een bekwame coach. De komende dagen en weken zullen we de verandering opnieuw omarmen. Door in eerste instantie een coach aan te trekken die onze visie en passie deelt. En door vervolgens opnieuw een kwalitatieve kern samen te stellen, zoals je van ons gewoon bent.

In Haspengouw weten we wat hard werken is. En hard werken, dat doen we dag in dag uit. Binnen de uitdagende financiële context van het Belgische voetbal bouwen we verder aan een gezonde en duurzame club, die sportief stapsgewijs vooruit blijft gaan. En we weten: dankzij het vuur van Haspengouw zal het voetbal hier altijd blijven leven. Heb vertrouwen in de toekomst, en bedankt om STVV te blijven steunen zoals je dat altijd gedaan hebt.

Veerle R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →