Lokaal horeca-ondernemer zorgt voor DragShow in voormalige kerk (+video)

Steffen Heusdens staat in Sint-Truiden bekend als een vooruitdenkend horeca-ondernemer. De laatste jaren opende hij drie zaken op de Truiense Groenmarkt, Maison S, Bertha en Crème van ne vent. Alledrie de zaken worden gekenmerkt door een eigenheid qua interieur, items op de menukaart en sfeer. Nu breekt de ondernemer een lans voor dragshows in Sint-Truiden. Op 17 mei organiseert hij in de Truiense Minderbroederskerk een show met de Queens van Haus of Grace.


Het is niet de eerste keer dat Heusdens dragqueens uitnodigt in zijn zaak. Zo was er een Queen aanwezig voor de opening van zijn ijsjeszaak Crème van ne vent en organiseerde hij in 2022 een show met de bekende Belgische dragqueen Lola McQueen. Deze laatste was onlangs te zien in de video van Eurosongfinalist Gustaph.

“De show in 2022 kon toen niet helemaal los gaan omdat we nog rekening moesten houden met bepaalde coronamaatregelen. Nu wou ik een show organiseren met heel de groep waar Lola deel van uitmaakt. Ik wil mensen in Sint-Truiden laten kennismaken met dragshows zoals ik ze ken, met lekker eten en entertainment,” aldus Steffen Heusdens.

Lees verder onder de foto.


Unieke locatie

Drag performances gebeuren doorgaans in bars of in grotere zalen waar je ook kunt eten. Het wordt dan een soort revueshow. Wat het evenement van Haus of Grace at Maison S uniek maakt is dat ze door zal gaan in de Minderboederskerk, een ontwijdde kerk die door Stad Sint-Truiden wordt gebruikt als evenementenlocatie.

“Omdat het weer deze lente niet altijd optimaal is wou ik een alternatieve locatie voor het evenement. Tenten afhuren is duur en ik wist dat de voormalige kerk mocht gebruikt worden voor allerlei evenementen. Zo is er al een wine tasting doorgegaan en mocht een locale modeshow de hal ook gebruiken als het te slecht weer zou zijn. In het verleden werden er ook lingerieshows gegeven in andere kerken in het stadscentrum. Daarom waagde ik de kans om de locatie voor de show aan te vragen.” Steffen Heusdens

De aanvraag had wat voeten in de aarde maar uiteindelijk keuze het Truiense schepencollege de aanvraag goed. Iets waar Heusdens enorm dankbaar voor is.

“Ik ben het Truiense stadsbestuur enorm dankbaar dat ze dit project steunen. Sint-Truiden zet altijd sterk in op holebi-rechten. Dat ze dit toelaten in een voormalige kerk, ook al is ze ontwijd, vind ik enorm vooruitstrevend.” Steffen Heusdens