Hoge opkomst voor vierde editie ‘Lichtjes in het Park’

Sint-Truiden schenkt 30 zakken vol kinderkledingstukken aan het goede doel.

Maar liefst 5500 bezoekers uit Sint-Truiden en omstreken zakten zaterdagavond af naar het stadspark voor de vierde editie van ‘Lichtjes in het Park’. Honderden kaarsen, mysterieuze figuren en spectaculaire vuurshows zorgden voor een feeërieke sfeer. Toch waren het vooral de vele gulle donaties van de bezoekers die zorgden voor een hartverwarmende avond.

“In totaal hebben we 30 grote zakken vol warme kinderkledingstukken ingezameld. Een ongelofelijke opbrengst! Dit maakt duidelijk dat onze inwoners écht wel het hart op de juiste plaats hebben. De ingezamelde kleding wordt gesorteerd en overgedragen aan lokale organisaties die ervoor gaan zorgen dat alles bij de juiste gezinnen terechtkomt. Zo blijft er deze winter geen enkel kind in de kou staan in onze stad”, zegt schepen van Jeugd en Toerisme Nina Kvikvinia.

“De samenwerking met STVV gaf uiteraard een extra boost aan het evenement. Dankzij hun oproep zakten ook heel wat supporters af naar het stadspark om er hun warme merchandising te schenken aan het goede doel. Dat bewijst nogmaals dat sport zorgt voor verbinding tussen mensen, ook buiten het stadion”, zegt schepen van Sport Stijn Vanoirbeek.

“Sint-Truiden is een gezellige stad waar het hele jaar door iets te beleven valt. Lichtjes in het Park is intussen uitgegroeid tot een winters hoogtepunt in onze stad. We mochten zaterdagavond maar liefst 5500 bezoekers ontvangen die volop hebben genoten van de magische sfeer in het stadspark en massaal warme kinderkleding doneerden. Het was weer een topeditie van dit evenement,” besluit schepen van Evenementen en Citymarketing Hilde Vautmans.

Klik op de foto om deze te vergroten.

@Stad Sint-Truiden
@Stad Sint-Truiden
@Stad Sint-Truiden
@Stad Sint-Truiden
@Stad Sint-Truiden
@Stad Sint-Truiden

V.R.

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →
%d bloggers liken dit: