Minister Weyts investeert in nieuwe sportinfrastructuur in Sint-Truiden

Vlaams minister Ben Weyts investeert 1.026.000 euro in Hemelrijk, de toekomstige polyvalente site met ruimte voor verenigingen, sportclubs en buurtactiviteiten in Brustem. “Maar eerst saneren we wat ooit nog een stort was. Een win-win voor de buurt en de natuur,” zeggen schepenen Mieke Claes en Nina Kvikvnia respectievelijk bevoegd voor Omgeving en Leefmilieu. Met Vlaamse steun voor Sportsite Hemelrijk Brustem kan de stad van de oude voetbalsite van Brustem een bovenlokale sportsite maken, een Hemelrijk voor sporters. De site wordt zowel onder- als bovengronds ontwikkeld. Voetballen kan op de 2 kunstgrasvelden. Ondergronds komt een schietstand voor vuurwapens. Maar ook de petanqueclub, de handboogschutters, de hondensport krijgen nieuwe accommodatie. Het nieuwe hoofdgebouw bevat kleedkamers en douches maar ook een multi-inzetbaar sportlokaal. Over het volledig domein wordt een Finse piste aangelegd.

De budgetten voor sportinfrastructuur gaan fors de hoogte in. De 55 miljoen euro bij de formatie werd in kader van de Vlaamse relance verdubbeld naar € 110 miljoen. In totaal investeert Vlaanderen via Sportspurt € 185 miljoen. Het is een nooit geziene investering die voor elke sportende Vlaming moet renderen.

“Met onze Sportspurt zetten we de inhaalbeweging verder door voor meer en betere sportinfrastructuur”, zegt Vlaams minister van Sport Ben Weyts. “We investeren fors om comfortabele sportinfrastructuur dicht bij huis te realiseren, ook in Sint-Truiden”

V.R.

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →
%d bloggers liken dit: