Truiense Nostalgie feestelijk geopend in aanwezigheid van nieuwe inwoners

Met de gezelligste tijd van het jaar voor de deur, zet Sint-Truiden met Truiense Nostalgie vol in op een magische winterbeleving. Dat mochten de nieuwe inwoners van Sint-Truiden als eerste ervaren. Op vrijdag 9 december verwelkomde het stadsbestuur hen aan de Kerstelfenboom op de Groenmarkt. Samen met handelaarsvereniging Trud’Or en de Truiense horeca en handel gaven zij het startschot van de feestelijke decembermaand.

“Ook nu zorgen we weer voor heel wat kerstmagie in onze prachtig versierde stad. Zo hebben we dit jaar opnieuw onze traditionele kerstboom op de Grote Markt en op de Groenmarkt schittert de Kerstelfenboom. Het wordt dé ontmoetingsplaats voor Truienaren en bezoekers tijdens de eindejaarsperiode. Hier valt dan ook vanalles te beleven zoals muziekavonden, de kerstelfenzoektocht en natuurlijk de schaatsbaan”, vertelt waarnemend burgemeester Hilde Vautmans fier.

“Elk jaar organiseert het lokaal bestuur Sint-Truiden een onthaalfeest voor al wie het afgelopen jaar in de stad kwam wonen. Er kwamen dit jaar zo’n 1300 nieuwe inwoners bij in Sint-Truiden. Met deze festiviteit konden de kersverse Truienaren meteen proeven van onze gastvrijheid, gezelligheid en ambiance”, gaat waarnemend burgemeester Hilde Vautmans, tevens bevoegd voor Bevolking, verder.

“Bij de genodigden was er heel wat interesse voor een rondleiding in het stadhuis. De gids lichte de geschiedenis van de Trudostad toe. De jongste nieuwe Truienaren en Truinoskes konden zich intussen helemaal uitleven op de schitterende schaatsbaan”, zegt schepen van Toerisme en Jeugd Nina Kvikvinia.

“Om de nieuwe inwoners te bedanken voor hun keuze voor Sint-Truiden, deden we hen ook een geschenktas cadeau, met daarin het beste wat de stad te bieden heeft: een toeristische gids, brochure van cultuurcentrum de Bogaard, jaarabonnement van de bib, kennismakingstickets voor het LAGO Sint-Truiden Bloesembad en een Shop & The City cheque. We hopen dat zij op die manier alle troeven van onze mooie stad kunnen ontdekken en zo ook een beetje ambassadeur van onze stad en regio worden”, zegt schepen van Sport en Cultuur Stijn Vanoirbeek.

Foto’s @Stad Sint-Truiden

V.R.

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →
%d bloggers liken dit: