Binkie wordt vader van 1.000 schattige mini-Binkies (+video)

SINT-TRUIDEN, 27 november 2022 – Een stevige gezinsuitbreiding bij de STVV-familie: clubmascotte Binkie en zijn echtgenote Binkini werden vandaag de fiere ouders van 1.000 mini-Binkies. De knuffelbeertjes vieren hun ‘babyborrel’ tijdens de thuiswedstrijd tegen Zulte-Waregem, maar je kan hen vanaf vandaag al ontdekken in de fanshop en webshop van STVV. Doelman Jo Coppens overhandigde de eerste Binkie-knuffel op Stayen aan Jules Stiers, één van de jongste abonnees van de club.

Herinner je je de Valentijnswedstrijd nog, toen de STVV-mascotte Binkie het gezelschap kreeg van zijn gevleugelde geliefde Binkini? Het werd een romantische avond, met vlinders in de buik langs beide kanten.

Enige tijd later zien we het resultaat van die passionele avond: 1.000 schattige mini-Binkies braken onlangs uit hun ei. “Vandaag streken de geelblauwe knuffelbeertjes neer in onze fanshop”, vertelt merchandisingverantwoordelijke Jarno Stippelmans. “Ze zijn daarnaast ook verkrijgbaar in onze webshop.”

Eerste knuffel voor Jules. (lees verder onder de foto)

Jules Stiers (2,5), één van de jongste abonnees van STVV, ontving de eerste Binkie-knuffel uit handen van doelman Jo Coppens. “Ik ben al jarenlang steward bij STVV”, glundert vader Manuel Stiers. “Je kan dus gerust stellen dat er geelblauw bloed door de aderen van Jules stroomt (lacht). Begin vorig seizoen was mijn zoontje voor het eerst op post als supporter op Stayen. Sindsdien is hij elke thuiswedstrijd van de partij. Geen wonder dat Jules zo enthousiast reageerde toen hij een Binkie-knuffel ontving van één van zijn grote idolen.”

Sfeervolle ‘babyborrel’ op 27 december

Om de geboorte van hun gevederde nageslacht gepast te vieren, organiseren Binkie en Binkini een ‘babyborrel’ op Stayen. “Tijdens de thuiswedstrijd tegen Zulte-Waregem zullen onze mini-Binkies samen plaatsnemen in Tribune West. Voor één keer mogen ze wat later opblijven (lacht). Iedereen met een geelblauw hart is langs deze weg uitgenodigd. We hopen dat de supporters die avond zorgen voor de typische Truiense ambiance. Zo geraken onze mini-Binkies dadelijk ondergedompeld in de sfeer van STVV. Na de wedstrijd opent de fanshop voor de gelegenheid ook nog een uur lang de deuren”, zo besluit Binkie.

Foto’s en video @STVV

V.R.

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →
%d bloggers liken dit: