25/11 – Internationale dag voor de Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen

De Verenigde Naties hebben 25 november officieel uitgeroepen tot ‘Internationale dag van de uitbanning van geweld tegen vrouwen’.  Geweld heeft een invloed op alle gezinsleden en zorgt ervoor dat niemand zich nog veilig en ’thuis’ voelt in hun eigen huis. Wist u dat de gevolgen voor kinderen van het zien of horen van geweld in het gezin net zo groot zijn als zelf geslagen worden? Ook als het geweld gestopt is.

Zoek hulp!

Ben je het slachtoffer van partnergeweld of maak je je zorgen over een slachtoffer? Ga je soms over de grens en wil je dat dit stopt? Contacteer dan hulplijn 1712. Professionele hulpverleners zoeken samen met jou een oplossing.

Het CAW zoekt via gesprekken uit hoe het geweld binnen de relatie kan stoppen. Ze staan stil bij de opbouw van spanning en agressie, oorzaken van geweld, alternatieve manieren om met agressie om te gaan en de invloed van alcohol/drugs op geweld.

Wereldwijd krijgt 1 op de 3 vrouwen in haar leven te maken met fysiek of seksueel geweld. 

V.R.

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →
%d bloggers liken dit: