Sint-Truiden verwelkomde de Sint tijdens spetterend Pietenfestival 

De Sint is weer in het land en naar goede gewoonte bracht hij ook dit jaar een bezoekje aan de vele brave kinderen van Sint-Truiden. Op zondag 20 november werd de GAZO van 14u tot 17u omgetoverd tot één groot indoor-Pietenfestival. De roetpieten zorgden voor een spetterende namiddag met tal van animaties, attracties en workshops. De intrede van de Sint vormde uiteraard het hoogtepunt van de namiddag!

Op zondag 20 november maakte de Sint weer keurig zijn opwachting in Sint-Truiden. Om 14u stuurde hij een knotsgekke bende roetpieten naar de GAZO om zijn komst tot in de puntjes voor te bereiden. Meer dan duizend enthousiaste kinderen beleefden een fantastische namiddag met onder andere acrobaatpiet, bellenpiet en goochelpiet. Voor de allerkleinsten bouwden de roetpieten een doolhofkasteel en bouwpiet hielp hen een eigen huisje te bouwen. Creapiet en kleipiet maakten samen met de kinderen de leukste knutselwerkjes en ook kermispiet was van de partij met heel wat toffe attracties.

Om 16u barstte een spetterende muzikale show los om de enige echte Sinterklaas te verwelkomen.

“Jaarlijks zakken meer dan 1000 kleine en minder kleine kinderen af naar ons stadscentrum om te genieten van het Pietenfestival. Omdat de weersvoorspellingen er niet zo rooskleurig uitzagen voor vandaag, hebben we beslist om het Pietenfestival dit jaar door te laten gaan in de GAZO. En wederom met groot succes! Alle aanwezige kinderen kregen een attractiekaart om samen met de roetpieten te zingen, dansen, spelletjes te spelen,… kortom, om hun naar hartenlust te amuseren! Na de intrede van de Sint kon de attractiekaart nog ingeruild worden voor een lekkere snoepzak”, vertelt schepen van Jeugd Nina Kvikvinia.

“Het Pietenfestival en de ontvangst van de Sint zijn vaste waarden in Sint-Truiden. Het is altijd heerlijk om te zien hoeveel plezier jong en oud beleven aan het Pietenfestival en de intrede van de Sint. Niets dan brave kinderen met blije gezichten!”, besluit waarnemend burgemeester Hilde Vautmans.

Klik op de foto om deze te vergroten.

Foto’s @Stad Sint-Truiden

V.R.

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →
%d bloggers liken dit: