Haspengouw Culinair 2022

24ste editie van Haspengouw Culinair op 18 september met mooi deelnemersveld. 9 restaurants bekend, gastkok volgt!  

Sint-Truiden 06/07/2022:  Liefhebbers van de culinaire keuken worden de laatste jaren enorm verwend in Haspengouw. Nooit kregen zoveel restaurants uit de streek een notering in Gault&Millau als de voorbije jaren. En terecht!

Enkele nieuwe chefs  
We verwelkomen dit jaar enkele nieuwe chefs en restaurants. Bij de Stadt van Luyck nam chef Paolo Pollice de keuken over. En dat deed hij met verve want hij werd door de culinaire recensenten al meteen getrakteerd op een stevige 15/20 in Gault&Millau. Ook een nieuwkomer op het evenement is Bistro Philippe uit Alken die zijn sporen verdiende als traiteur en nu veel lof oogst als chef in zijn eigen restaurant dat ook behoort tot de lijst van Jeunes Restaurateurs (JRE). Voor Ziggy Vandemeulebroeke is het evenement dan weer niet nieuw maar hij doopte Den Ambacht om tot Bar Crevette. Een nieuw concept waarin hij zijn heerlijke visgerechten serveert als tapa’s. Ook chef Ayt Ems nam al eerder deel met zijn restaurant Blanc in de Diesterstraat. Intussen opende hij ook ‘Bleu’ op de Groenmarkt waarmee hij ook meteen is terug te vinden in de gids. Ook een chef om naar uit te kijken dus.

Vaste waarden én een wit konijn

Op deze 24ste editie kunnen we natuurlijk ook weer rekenen op een aantal vaste waarden die al velen jaren op de afspraak zijn en elk jaar opnieuw blijven verrassen. Bistro Zutt, Coco Pazzo, Hoeve Roosbeek, De Gebrande Winning en grillrestaurant Os (ism Bake Away) zijn stuk voor stuk toppers in hun genre en leveren al jarenlang kwaliteit aan hun gasten! Naast 9 Haspengouwse Chefs, gaat bezieler van het evenement Pascal Vossius vanaf dit jaar, voor elke editie ook op zoek naar een chef van buiten Haspengouw, een ambassadeur die het evenement ook in zijn regio zal promoten. Benieuwd welk wit konijn hij voor deze editie uit zijn hoed zal toveren!

Foto’s Haspengouw Culinair

V.R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →
%d bloggers liken dit: