Geseinde wagen in beslag genomen en 3 arrestaties in Sint-Truiden dankzij ANPR-camera’s

Dinsdag 28 juni 2022 gaf een ANPR-camera (automatische nummerplaatherkenning) op het grondgebied van de politiezone een hit. Er passeerde namelijk rond 04.00 uur een voertuig met gestolen nummerplaat.

Een patrouille van de lokale politie Sint-Truiden – Gingelom – Nieuwerkerken kreeg opdracht om het voertuig uit het verkeer te halen en de inzittenden te controleren. Wanneer de bestuurder het politievoertuig opmerkte, sloeg hij op de vlucht en beging verschillende verkeersovertredingen (hoge snelheid, negeren rood licht, tegen de richting in rijden, …). 

Uiteindelijk kon het voertuig onderschept worden aan het Europaplein. De drie inzittenden probeerden nog te voet te vluchten.  Twee verdachten konden vrijwel onmiddellijk gearresteerd worden. De derde verdachte kon even later ook staande gehouden worden. De drie stelden zich zeer agressief en weerspannig op tijdens hun arrestatie.  

Bij verdere controle bleek ook het voertuig geseind te zijn. Dat was eerder in de week gestolen in Seraing. De betrokkenen kunnen mogelijk ook gelinkt worden aan andere feiten van diefstal uit voertuigen in Wallonië.

De drie verdachten (2 mannen van 23 jaar en 1 man van 25 jaar) – die illegaal in het land verblijven – worden voorgeleid voor de onderzoeksrechter.

V.R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →
%d bloggers liken dit: