Gezellige avondmarkt sluit succesvolle zomerbraderie af.

Afgelopen weekend werd in Sint-Truiden het startschot gegeven voor een bruisende zomer boordevol evenementen. Op zaterdag, zondag en maandag zakten duizenden shoppers af naar de hoofdstad van Haspengouw voor de traditionele zomerbraderie. De heuse autoshow op de Grote Markt en een sprookjesachtige eerste editie van het kinderevenement Magisch Wonderland maakten er een topweekend van voor het hele gezin. De gezellige avondmarkt zorgde gisteren voor een zomerse afsluiter van een geslaagd weekend.

“De braderie was een schot in de roos. Duizenden mensen uit Sint-Truiden en omstreken zakten het voorbije weekend af om te genieten van ons uitgebreide shopaanbod, onze gastvrije horeca-uitbaters en de gezellige zuiderse sfeer. Dit topweekend gaf meteen het startschot voor een zomer boordevol ontmoetingen en ambiance. De hoofdstad van Haspengouw wordt de komende maanden de place-to-be voor jong en oud met tal van leuke events zoals Vlaanderen Feest, Haspengouw Zingt, Fiesta Mondial, het Smaakfestival, de ballonhappening en eind augustus natuurlijk onze kermis”, zegt schepen van Middenstand, Handel en Evenementen Hilde Vautmans.

Kinderen baas
De examens zijn afgerond en de zomervakantie staat voor de deur. Daarom werden ook de kids dit weekend extra verwend in Sint-Truiden. Op zaterdagavond konden tieners van het vijfde en zesde jaar basisonderwijs en het eerste en tweede middelbaar alle examenstress loslaten op de fuif Scary Tienerbeats. Meer dan 300 kinderen genoten van een topavond met leuke muziek en heel veel sfeer.

Op zondag 26 juni werden de Groenmarkt en het Abdijplein omgetoverdtot een sprookjesachtig kinderparadijs voor ‘Magisch Wonderland’, een wonderlijke wereld bevolkt door elfen en andere sprookjeswezens.

“Deze evenementen aan het begin van de zomer geven kinderen en jongeren de gelegenheid om samen met hun klasgenoten de vakantie op een feestelijke manier in te zetten”, zegt schepen van Jeugd Nina Kvikvinia. “Het deed bijzonder veel deugd om te zien hoe de jonge bezoekers met volle teugen genoten van de prachtige luchtkastelen en het wonderlijke schouwspel.”

V.R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →
%d bloggers liken dit: