Samen met jou branden we 30.000 kaarsen voor Levensloop Sint-Truiden

Levensloop Sint-Truiden zet ook dit jaar de strijd tegen kanker verder. Op zaterdag
9 juli vindt de kick-off plaats op Stayen. Tijdens dit event wil de organisatie een wereldrecord vestigen door 30.000 kaarsen aan te steken ter nagedachtenis aan de mensen die het gevecht tegen kanker verloren. Daarnaast is er op zaterdag 1 oktober het traditionele loop- en wandelevenement.

Met 30.000 kaarsen voor de strijd tegen kanker gaat Levensloop Sint-Truiden dit jaar voor een wereldrecord. Kris Marguillier, voorzitter van levensloop Sint-Truiden vertelt over het startevenement op 9 juli: ‘Eén van de pijlers van Levensloop is dat wij, vechters, mensen die strijden tegen kanker of dat in het verleden gedaan hebben, huldigen. Het is ook een warm samenzijn waarmee we de huidige strijders een hart onder de riem steken.’

Oproep

‘Levensloop Sint-Truiden heeft de hulp van alle Truien nodig om deze recordpoging van 30.000 kaarsen te doen slagen. We lanceren een warme oproep aan alle Truienaars om op 9 juli samen met familie en vrienden massaal naar Stayen af te zakken en de recordpoging te steunen’, aldus een enthousiaste Stijn Vanoirbeek, schepen van lokaal gezondheidsbeleid. ‘Met een ticket van 10 euro steun je zowel de recordpoging, én uiteraard ook Levensloop. We zetten graag onze schouders onder dit warme initiatief.’

‘Kan je niet aanwezig zijn op zaterdag 9 juli, en wil je Levensloop toch steunen? Dan kan je voor 5 euro een steunkaart kopen bij Aveve Brustem of via www.levensloop-sint-truiden.be. Hier kan je ook je tickets kopen voor levensloop van 1 oktober 2022’, legt Kris Marguillier nog uit.

Jubilieumeditie in oktober

‘Levensloop vindt dit jaar al voor de tiende keer plaats in Sint-Truiden. Als warme stad steunen we ten volle de organisatie, de deelnemers en alle vrijwilligers,’ vertelt Hilde Vautmans, schepen van Evenementen. ‘De recordpoging is een kans waarin we samen als hechte gemeenschap onze steun uitspreken aan iedereen die vecht tegen kanker. Nog te veel mensen hebben we aan deze vreselijke ziekte moeten afgeven. Voor hen branden we op 9 juli een kaars en zullen ze die avond in gedachten bij ons zijn. Bij de volgende editie van Levensloop in oktober verwacht de organisatie nog meer teams en nog meer bezoekers om alle vechters en hun dierbaren aan te moedigen. In de strijd tegen kanker sta je nooit alleen!’

Op zaterdag 1 oktober kunnen wandelaars vanop de Veemarkt verschillende trajecten ontdekken doorheen het stadspark en domein ‘t Speelhof. Levensloop Sint-Truiden zorgt voor extra animatie voor kinderen en volwassenen. De avond eindigt met een huldiging.‘

Foto ter illustratie.

V.R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →
%d bloggers liken dit: