Warm welkom voor deelnemers van1000 km voor Kom op tegen Kanker in Sint-Truiden

Op vrijdag 27 mei bezorgde de Limburgse middagstad Sint-Truiden de renners een warme ontvangst. Vanaf 11u30 moedigden supporters en sympathisanten de toekomende pelotons aan op de Veemarkt met de Warmste Erehaag. In het evenementendorp heerste er de hele dag een gezellige drukte.

Op vrijdag 27 mei bezorgde de Limburgse middagstad Sint-Truiden de renners een warme ontvangst. Vanaf 11u30 moedigden supporters en sympathisanten de toekomende pelotons aan op de Veemarkt met de Warmste Erehaag. In het evenementendorp heerste er de hele dag een gezellige drukte.

Tijdens het Hemelvaartweekend fietsen duizenden wielerliefhebbers voor de elfde keer de 1000 km van Kom op tegen Kanker. Dagelijks leggen de renners twee etappes af van 125 km. Vertrekkende vanuit gaststad Mechelen doorkruisen de pelotons een groot gedeelte van Vlaanderen. Elke dag houden ze halt in een van de vier middagsteden, telkens in een andere provincie: Aalter (Oost-Vlaanderen), Boom (Antwerpen), Huizingen (Vlaams-Brabant) en Sint-Truiden (Limburg).

Duizenden supporters

‘We zijn erg fier dat we als middagstad van de 1000 km ons steentje kunnen bijdragen aan de strijd tegen kanker’, verduidelijkt schepen van Sport en Lokaal gezondheidsbeleid Stijn Vanoirbeek. ‘Het doet erg veel deugd om te zien dat zoveel Truienaars de renners zijn komen aanmoedigen op de Veemarkt. Dat deze dag zo vlekkeloos kon verlopen en dat iedereen kon genieten van dit warme sportevenement is vooral ook de verdienste van de vele vrijwilligers die hun schouders onder dit mooie initiatief hebben gezet. In naam van het lokaal bestuur wil ik hen daarvoor van harte bedanken.’

Warmste Erehaag

Op 27 mei werden de meer dan 2000 renners in middagstad Sint-Truiden op de Veemarkt onthaald door duizenden supporters en sympathisanten. De Limburgse middagstad voerde er een gezonde strijd voor de titel van de Warmste Erehaag. ‘De Truiense leerlingen en verenigingen hebben mooie spandoeken gemaakt om de deelnemers aan te moedigen’, aldus schepen van Jeugd Nina Kvikvinia. ‘De voorbije weken hebben we samen met de jeugddienst en de scholen hard gewerkt om zoveel mogelijk supporters op de been te brengen. En vanmiddag bleek dat we daarin uitstekend zijn geslaagd. Het is nog even afwachten op het resultaat, maar de aanwezige Truienaars zullen zeker beamen dat we op deze mooie dag eigenlijk allemaal winnaars zijn.’

Gezellige drukte

‘Op het moment dat de pelotons de Veemarkt opreden en duizenden mensen waaronder veel stadgenoten de toekomende deelnemers toejuichten en motiveerden, voelde je de verbondenheid door de menigte zinderen. Door samen op te komen tegen kanker, hebben we vandaag zonder enige twijfel bewezen dat Sint-Truiden gewoon de warmste stad van Vlaanderen is!’ vult schepen van Evenementen Hilde Vautmans aan. ‘Samen met de organisatie, de toeschouwers en vrijwilligers hebben we er een mooie, ‘warme’ dag van gemaakt. De mensen hebben zichtbaar genoten van de vele activiteiten in het evenementendorp: onze streekproductenmarkt, straat- en kinderanimatie, drank- en eetstandjes, en de leuke optredens van lokale muziekgroepjes. En dat ter ondersteuning van het goede doel. Prachtig!’

Klik op de foto om deze te vergroten.

V.R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →
%d bloggers liken dit: