Resultaten actie veilig schoolverkeer 11-05-2022

👉Er werden 7 bromfietsen gecontroleerd, waarvan er 4 in regel waren. De 3 andere bestuurders van een bromfiets klasse A werden gezien de hoge snelheid uit het verkeer gehaald. o Een bestuurder had een rijverbod en haalde een snelheid van 47 km/uur op de curvometer. Het voertuig werd getakeld.

❗️ Opmerkelijk: Tijdens de controle op de curvometer haalden de 2 andere bromfietsen maar 11 km/uur en 25 km/uur. Na verder onderzoek werd bij beide bestuurders een afstandsbediening (begrenzer) gevonden, die de motorinhoud kon beïnvloeden. De bromfietsen haalden eigenlijk een snelheid van 71 km/u en 65 km/u. De voertuigen werden getakeld en de afstandsbediening in beslag genomen.

👉Werken rotonde Stayen: o 6 fietsers kregen een onmiddellijk inning omdat ze zich in de versmalde werfzone bevonden (negeren de C11).

o 3 bestuurders negeerden de D1 en gingen linksaf in de richting van Luik op de N3. Zij kregen ook een onmiddellijke inning.

👉 Er werden nog 2 onmiddellijke inningen opgesteld voor stilstaan en parkeren.

V.R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →
%d bloggers liken dit: