800 kleuters op 15de editie van hetKabouterfeest in Sint-Truiden

Vandaag vierden kleuters van 12 verschillende scholen in en rond Sint-Truiden feest in het stadspark. Tijdens het Kabouterfeest konden ze zich helemaal uitleven met tal van leuke activiteiten in een magische sprookjessfeer.

Ook dit jaar was het traditionele Kabouterfeest een schot in de roos. ‘Intussen zijn we al aan de 15de editie toe van dit fantastische evenement’, zegt schepen van Jeugd Nina Kvikvinia. ‘De voorbije jaren brachten we het Kabouterfeest noodgedwongen in een miniversie naar de scholen. Ook die aanpak werd gesmaakt. Toch hebben we ervoor gekozen om de kleuters opnieuw te laten genieten van het originele evenement in de prachtige groene omkadering van het stadspark.

’Naar goede gewoonte beleefden de jonge deelnemertjes de tijd van hun leven. Vooraf kregen ze allemaal een rode kaboutermuts, zodat ze als echte kabouters op het feest konden verschijnen. ‘Om de look helemaal af te maken, toverden leerlingen van het secundair onderwijs een grappige kaboutersnoet op de kleutergezichtjes’, vervolgt de schepen. ‘Hierna leefden de kinderen zich uit op de springkastelen of bij een van de leuke workshops.

’‘Over de verschillende diensten heen, heeft stad Sint-Truiden een mooi aanbod voor kinderen en jongeren’, aldus schepen Kvikvinia. ‘Als hoofdstad van Haspengouw delen we die activiteiten natuurlijk graag met onze buren. Dat is ook zo bij het Kabouterfeest. Vandaar dat ook onze buurgemeente Gingelom met hun school deelneemt.’
 Voor meer informatie over het jeugdaanbod kan je terecht bij de dienst Jeugd via info.jeugd@sint-truiden.be of op 011 70 18 80.

V.R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →
%d bloggers liken dit: