Sint-Truiden trotse middagstad van1000 km voor Kom op tegen Kanker

Op vrijdag 27 mei bezorgt de Limburgse middagstad de deelnemers een warme ontvangst. Vanaf 11u30 moedigen supporters en sympathisanten de toekomende pelotons aan op de Veemarkt met de Warmste Erehaag. In het evenementendorp zal het tussen 10u en 16u bruisen van de gezelligheid.

Op vrijdag 27 mei bezorgt de Limburgse middagstad de deelnemers een warme ontvangst. Vanaf 11u30 moedigen supporters en sympathisanten de toekomende pelotons aan op de Veemarkt met de Warmste Erehaag. In het evenementendorp zal het tussen 10u en 16u bruisen van de gezelligheid.Tijdens het Hemelvaartweekend, tussen 26 en 29 mei, fietsen duizenden wielerliefhebbers voor de elfde keer de 1000 km van Kom op tegen Kanker. Dagelijks leggen de renners twee etappes af van 125 km. Vertrekkende vanuit gaststad Mechelen doorkruisen de pelotons een groot gedeelte van Vlaanderen. Elke dag houden ze halt in een van de vier middagsteden, telkens in een andere provincie: Aalter (Oost-Vlaanderen), Boom (Antwerpen), Huizingen (Vlaams-Brabant) en Sint-Truiden (Limburg).Wetenschappelijk kankeronderzoek‘De opbrengst van de vierdaagse gaat integraal naar wetenschappelijk kankeronderzoek’, verduidelijkt schepen van Sport en Lokaal gezondheidsbeleid Stijn Vanoirbeek. ‘We zijn enorm vereerd dat we dit mooie initiatief in onze stad mogen verwelkomen en zo ons steentje kunnen bijdragen aan de strijd tegen deze vreselijke ziekte. Ik kan iedereen ten sterkste aanbevelen om dit warme sportevenement samen met ons te komen beleven.’Warmste ErehaagOp 27 mei komen de meer dan 2000 renners op adem in middagstad Sint-Truiden, waar ze in het evenementendorp op de Veemarkt onthaald worden door duizenden supporters en sympathisanten. ‘Tijdens de vierdaagse voeren de middagsteden een gezonde strijd voor de titel van de Warmste Erehaag’, aldus schepen van Jeugd Nina Kvikvinia. ‘Samen met de jeugddienst en de scholen werken we ijverig aan de organisatie van onze Erehaag: hoe meer supporters we op de been kunnen brengen, hoe meer kans we maken op de titel.  Vandaar dus deze oproep: trommel al je vrienden en familieleden op en kom op 27 mei vanaf 11u30 de toekomende renners aanmoedigen op de Veemarkt.’Bruisend evenementendorp’Sint-Truiden is gewoon de warmste stad van Vlaanderen en op 27 mei gaan we dat bewijzen!’ vult schepen van Evenementen Hilde Vautmans aan. ‘We zullen de deelnemende wielrenners toejuichen en zo motiveren, maar ook als toeschouwer wordt het genieten in het bruisende evenementendorp op de Veemarkt. Tussen 10u en 16u kan jong en oud er terecht voor allerlei activiteiten zoals de streekproductenmarkt, straatanimatie, drank-en eetstandjes, springkastelen, kinderanimatie en er zijn leuke optredens van onze lokale muziekgroepjes. Allemaal samen maken we er een prachtige, ‘warme’ dag van en komen we op tegen kanker!’
 Voor meer info kan je terecht op https://www.sint-truiden.be/kom-op-tegen-kanker

V.R