Limburgse sociale economie in de schijnwerpers tijdens beurs op de DronePort-campus

Op 9 mei werd in Sint-Truiden de sociale economie in de schijnwerpers gezet door tal van organisaties en bedrijven uit de sector. Op de beurs ‘Neem een hoge vlucht met sociale economie’ stelden ze hun gevarieerde pakket aan diensten voor aan de lokale besturen van Limburg, om zo de vele mogelijkheden tot samenwerking nog beter bekend te maken.

Tijdens een jaarlijks ontmoetingsmoment slaan de Limburgse regisseurs sociale economie een brug tussen partners uit de sociale en reguliere sector. De sociale tewerkstelling telt tal van organisaties en bedrijven die personen tewerkstellen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Voor lokale besturen hebben deze ondernemingen een gevarieerd pakket van dienstverlening in de aanbieding. ‘We zijn verheugd dat de organisatoren dit jaar kozen voor DronePort als locatie’, zegt schepen van Sociale tewerkstelling Pascy Monette. ‘Op deze campus, die staat voor vernieuwing, krijgen tientallen standhouders uit de sociale economie vandaag de gelegenheid om een brede waaier aan producten en diensten voor te stellen aan alle lokale besturen van Limburg.’ 

Het onderwerp van de beurs ligt het lokaal bestuur van Sint-Truiden nauw aan het hart. ‘In Sint-Truiden werken we al geruime tijd succesvol samen met diverse partners uit de sociale economie voor onder andere groenwerk, onderhoud van de stadskern, klussen, grafonderhoud, sociaal restaurant en toerisme, en het fietspunt’, klinkt het. ‘Toch blijven de vele mogelijkheden en manieren van samenwerking vaak nog onderbelicht.’

Aan de slag met sociale economie

Met dit evenement geven de Limburgse regisseurs bovendien een sterk signaal over het belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen binnen de Limburgse steden en gemeenten. Deskundige sociale economie Mieke Frans, auteur van het handboek ‘Aan de slag met sociale economie, handleiding voor begeesterde lokale besturen’ hield een vurig pleidooi voor het belang en de mogelijkheden van sociaal aanbesteden. ‘Mieke maakte duidelijk hoe lokale besturen een duurzaam aanbestedingsbeleid kunnen ontwikkelen’, aldus schepen Monette. ‘Haar betoog levert veel stof tot nadenken en dat is ook het doel van deze dag: door bewustmaking lokale besturen inspireren om nog meer aan de slag te gaan met sociale economie.’

Voor meer informatie over sociale economie in Sint-Truiden kan je terecht bij het Sociaal Huis via sociaalhuis@ocmw-st-truiden.be of op 011 69 70 30.

@Stad Sint-Truiden

V.R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →
%d bloggers liken dit: