‘Dag van de Buren’-feestpakket voor 60 initiatiefnemers

Op de Internationale Dag van de Buren komen in Sint-Truiden verschillende straten en dorpen tot leven. Wie vrijdag 27 mei zelf een activiteit in zijn of haar buurt plant, kan rekenen op de persoonlijke ondersteuning van de coördinator Buurtwerking van de stad. De eerste 60 initiatiefnemers die zich engageren om elk minstens 10 buren samen te brengen, ontvangen bovendien een gratis ‘Dag van de Buren’-feestpakket met allerlei lekkers.

Op vrijdag 27 mei viert Sint-Truiden de Internationale Dag van de Buren. Het opzet is eenvoudig maar supergezellig. ‘Het is een zeer laagdrempelig initiatief waar iedereen aan kan meedoen’, verduidelijkt schepen van Wijk- en Dorpszaken Stijn Vanoirbeek. ‘Bewoners uit een buurt of wijk komen samen op een pleintje, een stoep, een inrit of een voortuintje. Iedereen brengt zijn eigen stoel mee, een drankje en eventueel iets om te knabbelen. Er wordt samen gegeten, gedronken, gelachen en vooral heel hard van het leven genoten.’

‘Ondertussen is de Dag van de Buren uitgegroeid tot een vaste waarde in onze stad’, aldus de schepen. ‘In het verleden was de Dag van de Buren dikwijls de eerste stap richting een echte buurtwerking. Bijna overal werden later buurtfeesten en andere activiteiten georganiseerd. Op die manier zorgt de Dag van de Buren voor meer samenhang in onze dorpen en wijken, zodat het er nog aangenamer om leven is.’

Gratis feestpakket

Het lokaal bestuur hoopt dat er dit jaar nog meer buurten tot leven komen. Iedereen die iets in zijn of haar straat of wijk om touw wil zetten, kan daarom rekenen op de nodige ondersteuning. ‘Onze coördinator Buurtwerking helpt Truienaren met plezier op weg op buren te mobiliseren en er een feestelijke bijeenkomst van te maken’, luidt het. ‘Inwoners die hun buren willen uitnodigen voor een gezellige babbel kunnen bij hem ook gratis gepersonaliseerde uitnodigingen bestellen. Die uitnodigingen kunnen ze vervolgens persoonlijk aan hun wijk- of buurtgenoten bezorgen, want die aanpak werkt nog altijd het beste.’

‘Voor de eerste zestig initiatiefnemers die zich voor 10 mei engageren om minstens tien buren bij elkaar te brengen, staat een gratis feestpakket klaar met allerhande ingrediënten voor een geslaagde avond. Het enige dat ze daarvoor moeten doen is het formulier invullen op de stadswebsite.Op dezelfde pagina kunnen Truienaars onder het motto ‘Mijne geboer is de beste’ bovendieneen buur nomineren die zich bijzonder inzet voor de buurt. Nog tot 15 mei kunnen ze hun hartverwarmende burenverhalen inzenden. De deelnemers ontvangen een leuke t-shirt met een toffe boodschap.

Inwoners die op de Dag van de Buren iets in hun buurt plannen, kunnen voor advies en hulp op maat terecht bij coördinator Buurtwerking Dirk Benaets op 0492 15 68 87 of via buurtwerking@sint-truiden.be. Meer info is ook terug te vinden op https://www.sint-truiden.be/dag-van-de-buren-2022.

@Stad Sint-Truiden

V.R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →
%d bloggers liken dit: