55-plussers op de elektrische fiets | Gratis opleiding in Hasselt

In juni organiseren wij in elke gemeente van onze politiezone een gratis opleiding ‘rijden met een elektrische fiets’ voor 55-plussers uit onze politiezone.

De elektrische fiets, of de e-bike, is vandaag de dag een erg populair vervoermiddel, zeker bij ouderen. Helaas stellen wij vast dat zij hun fiets niet altijd even goed onder controle hebben waardoor ze steeds vaker betrokken raken bij een verkeersongeval.

Daarom organiseren wij in elke gemeente van onze politiezone een gratis opleiding ’55-plussers op de e-bike’. De opleiding duurt een halve dag. Tijdens het eerste uur worden de belangrijkste verkeersregels opgefrist, daarna ga je zelf aan de slag! Eerst oefen je enkele manoeuvres op een parcours, daarna maken we allemaal samen een fietstocht in de buurt. Opgelet: je moet wel je eigen elektrische fiets meebrengen.

Data en locaties

In elke gemeente heb je de keuze tussen een sessie in de voormiddag (van 08.30 uur tot 12.30 uur) en een sessie in de namiddag (van 13.00 uur tot 17.00 uur).

Bron Lokale PolitieLimburg Regio Hoofdstad

V.R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →
%d bloggers liken dit: