Lentefris Bloesemfeest zorgt voor gezellige druktein Sint-Truiden

Op zondag 24 april vond aan het kerkje van Guvelingen de traditionele bloesemzegening plaats. Na twee jaar gedwongen uitstel werden de bloesems, bijen, fietsen, huisdieren en tractoren opnieuw gezegend voor een goede oogst, voorspoed en veilige fietstochten. In het kader van het vernieuwde Bloesemfeest vonden bovendien tal van nieuwe activiteiten plaats, waaronder een gezellig picknickfestival.

Na de bloesemzegening in het kerkje van Guvelingen, ging het in stoet naar Hasp-O stadsrand, waar bloesems, bijen, huisdieren, fietsen en tractoren werden gezegend. Na twee jaar afwezigheid, werd het jaarlijkse Bloesemfeest dit jaar in een nieuw jasje gestoken met tal van nieuwe activiteiten. In samenwerking met de Fietsersbond konden jong en oud genieten van enkele nieuwe fietsroutes doorheen het Haspengouwse bloesemlandschap, mét terrasje en heerlijke picknick in Natuurpunt. Deze nieuwe fietsroutes kunnen nog tot eind mei worden afgelegd.

Een bloesemfeest voor klein en groot

Het nieuwe picknickfestival, waarvoor geïnteresseerden op voorhand een picknickpakket vol streekgebonden lekkers konden reserveren bij Toerisme Sint-Truiden zorgde voor een gezellige drukte in de nabijheid van het kerkje van Guvelingen. ‘en kwamen gezellig ontbijten of lunchen tussen de bloesems’, beaamt schepen van Toerisme Nina Kvikvinia. ‘Deze bloesemzegening is een onvergetelijke dag voor klein en groot. In de wensboom die al geruime tijd in het toerismekantoor stond opgesteld, konden kinderen eigenhandig versierde bloesembloemen ophangen met een speciale wens. Deze wensboom is vandaag mee gezegend met de bloesems. Natuurlijk hopen we van harte dat de kinderwensen stuk voor stuk werkelijkheid mogen worden. Daarnaast konden jonge fietsers hun fietsen, steps en zelfs buggy’s omtoveren tot een echt rijdend kunstwerk.’

75 jaar toerisme

‘Dit jaar blaast onze toeristische dienst 75 kaarsjes uit’, aldus schepen Kvikvinia. ‘Tijdens het Bloesemfeesten konden de aanwezigen ‘s namiddags al proeven van de speciale voorstelling van de Bòddelkèèr, die helemaal in het teken staat van deze heuglijke verjaardag. De voorbereidingen voor het feest op zondag 5 juni staan volop in de steigers: de Trudopasmonumenten worden gratis opengesteld, er komt een prachtig houttapijt op het Abdijplein en op de Groenmarkt worden er 75 gratis taarten aangesneden. Bovendien zullen onze Fruitreuzen Conférence en Jonagold hun huwelijksgeloften vernieuwen tijdens een schitterend spektakel. Het spreekt voor zich dat ook de Bòddelkèèr weer van de partij zal zijn met haar voorstelling in onvervalst Truiens dialect.’

Voor meer informatie over de toeristische activiteiten in Sint-Truiden kan je terecht bij de dienst Toerisme via info.toerisme@sint-truiden.be of op 011 70 18 18.

Foto’s Stad Sint-Truiden

V.R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →
%d bloggers liken dit: