Haal voortaan ook voordeel uit je UiTPAS in museum DE MINDERE

Op 28 maart gaf de gemeenteraad van Sint-Truiden groen licht voor de samenwerking tussen UiTPas Haspengouw en Museum DE MINDERE. Een bezoek aan het museum is en blijft gratis voor iedereen, maar dankzij de UITPAS krijgen nu ook kwetsbare Truiense families de mogelijkheid om deel te nemen aan de betalende, kwalitatieve activiteiten van het museum, zoals de op maat gemaakte workshops en lezingen.

UiTPAS is een participatiebevorderend spaar- en voordeelprogramma van de Vlaamse overheid dat wordt gerealiseerd in nauwe samenwerking met de lokale besturen. Met de pas kan iedereen die deelneemt aan het publieke vrijetijdsleven punten sparen en omruilen voor allerlei voordelen. Bovendien krijgen mensen met een lager inkomen via het kansentarief een speciale korting bij deelname aan UiTPAS-activiteiten in hun eigen stad, gemeente of regio.

‘Voor de kinderworkshops vragen we 5 euro. De deelnemertjes krijgen dan ook een drankje en een versnapering’, zegt Christa Engelbosch, conservator bij DE MINDERE. ‘Maar voor de workshops voor volwassenen en lezingen met gerenommeerde sprekers kan dat oplopen tot 10 euro of meer. We zijn ons ervan bewust dat dit in deze turbulente tijden bedragen zijn die niet iedereen aan een activiteit wil of kan uitgeven. De UiTPAS is het gepaste antwoord. Iedereen krijgt nu de mogelijkheid om deel te nemen aan onze betalende activiteiten. Hierdoor wordt DE MINDERE nog meer een open huis en daar zijn we heel blij mee.’

‘Het financiële aspect mag geen belemmering zijn’, bevestigt schepen van Cultuur Stijn Vanoirbeek. ‘Samen met collega-schepen Kvikvinia leerde ik vorige week het dynamische museumteam kennen en ontdekte ik de toekomstplannen van het museum. DE MINDERE mikt op een zo groot mogelijke doelgroep, want de deuren van het museum zijn wijd geopend voor alle bezoekers. Met een gevarieerd programma brengt het museum de erfgoedobjecten die in de depots worden bewaard tot leven. Dankzij de UiTPAS, kan elke Truienaar voortaan deelnemen aan deze activiteiten en dat kunnen we alleen maar toejuichen.’ 

‘Jaren geleden bezocht ik DE MINDERE als tiener, later als gemeenteraadslid en vorige week als schepen’, zegt schepen van Diversiteit en Gelijke kansen Nina Kvikvinia. ‘Ik mocht er kennismaken met de vaste tentoonstelling en de mooie Vlaamse topstukken. DE MINDERE staat voor respect voor de natuur, grote vriendschap voor mens en dier en interculturele ontmoetingen. Die belangrijke waarden draagt het museum ook uit via een rijk aanbod aan tentoonstellingen, workshops en lezingen. Hoe meer mensen aan die activiteiten kunnen deelnemen hoe beter.’

Voor meer informatie over de activiteiten van museum DE MINDERE, kan je terecht op www.demindere.be. Je vindt de activiteiten van het museum ook in de UiT-agenda (https://www.uitinvlaanderen.be/agenda).

@Stad Sint-Truiden

V.R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →
%d bloggers liken dit: