Truiens Popkoor treedt op in Disneyland Parijs

Popkoor Vocal4’s uit Sint-Truiden mocht optreden in Disneyland Parijs. Dit hoogtepunt vormde een mooie afsluiter van hun Disney project waar het koor al 4 jaar mee bezig was. Voor een goed gevulde videopolis theaterzaal bracht het koor een fel gesmaakt optreden.

“Laat ons een iets rond Disney doen, en als afsluiter in Disneyland Parijs gaan optreden”. Dit ‘zot’ idee werd 5 jaar geleden door dirigent Dirk-Jan Kerris geopperd. Onder het motto ‘if you can dream it, you can do it’ ging het bestuur er mee aan de slag. Met als resultaat een overdonderend succesvolle Disney productie ‘When she loved me’ oktober 2019 in de Academiezaal te Sint-Truiden.

Nu nog een optreden in Disneyland versieren. Voor de verplichte audities nam Popkoor Vocal4’s twee prachtige videoclips op in onze Begijnhofkerk. (Die filmpjes zijn nog steeds te zien op hun website). Enkele maanden later kwam dan het ongelooflijke nieuws : Popkoor Vocal4’s uit Sint-Truiden was geselecteerd voor een optreden in Disneyland Parijs op zaterdag 14 maart 2020. Een datum die in ons collectief geheugen gegrift staat als begin van de ‘eerste lockdown’. Uiteraard is alles toen in laatste instantie afgelast. Maar kijk de aanhouder wint, en na een nieuwe auditie kon het optreden dan toch plaatsvinden exact 2 jaar later.

Voor een enthousiast publiek bracht het Truiens koor een fantastisch optreden. “Een enige en unieke belevenis voor onze vereniging” zegt voorzitter Véronique. Volgens dirigent Dirk-Jan is het de ultieme beloning voor al het harde werk van bestuur en koorleden. “Velen dromen ervan, maar wij hebben het toch maar gedaan” .

Intussen is het koor reeds volop bezig met hun volgende eigen productie ‘doodGRAAG’ die zal doorgaan op vrijdag en zaterdag 24 en 25 juni in Cultureel Centrum De Bogaard. Noteer alvast deze data in jullie agenda om het intussen ‘wereldberoemd’ Truiens koor aan het werk te zien en vooral te horen.

@Popkoor Vocal4’s

V.R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →
%d bloggers liken dit: