Fietsersbond Sint-Truiden fietst langs levensgevaarlijke plekken in Duras en Runkelen

Fietsersbond Sint-Truiden trok afgelopen zaterdag richting Duras en Runkelen met de fietskaravaan. De tocht werd georganiseerd in samenspraak met Willy Coninckx van buurtcomité Runkelen. Door het ontbreken van voet- en fietspaden in combinatie met te hoge snelheden van gemotoriseerd vervoer is het hier levensgevaarlijk.

Op zaterdag 26 februari fietsten een dertigtal vrijwilligers en sympathisanten van Fietsersbond Sint-Truiden richting Runkelen en Duras om de onveilige verkeerssituatie ter plaatse aan te kaarten. Ze vetrokken zoals gewoonlijk aan het station en werden opgewacht door  Willy Coninckx van buurtcomité Runkelen aan de Kasteeldreef in Duras samen met een aantal buurtbewoners.

De straten in de omgeving van het kasteel hebben geen voet- of fietspad en er is ook sprake van overdreven snelheid. Zowel Fietsersbond Sint-Truiden als buurtcomité Runkelen dringen aan op een snelle oplossing.

Els van de Fietsersbond: ‘Enkelrichtingsverkeer rond het kasteel en één rijbaan voorbehouden voor trage weggebruikers zou ideaal zijn.’

Sint-Truiden heeft beloofd dit te onderzoeken en veiliger te maken.

Bron Fietsersbond

V.R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →
%d bloggers liken dit: