Inbraak in het bevruchtingsstation ‘De Zijp’ Nieuwerkerken

“Vandaag werden we gebeld door een wandelaar met de melding dat de deur van het lokaal openstond en dat er een ruit was ingegooid. Toen we gingen kijken bleek er inderdaad ingebroken te zijn. De draad werd kapot gestampt. Net zoals de voordeur. De inbrekers hebben zich tegoed gedaan aan de drankvoorraad en hebben voor de gezelligheid ook de kachel aangestoken. Toen ze het beu waren hebben ze dan maar flessen kapot geslagen en de venster langs binnen ingegooid. Ook de kassa met een kleine hoeveelheid geld werd opengebroken en gestolen. Aangezien er heel wat zaken op wijzen dat de inbrekers geruime tijd in het lokaal hebben vertoeft, vragen we aan de omwonenden en wandelaars om het zeker door te geven als je iets verdachts hebt gezien.

Inbreken is één ding, maar alles vernielen is puur vandalisme. Voor de vereniging is dit weer even een klap in het gezicht. Maar ook hier slaan we ons door.

Bij het verlaten van het gebouw hebben ze een dames muts en een roze sjaal achtergelaten. Ze mogen altijd afgehaald worden na afspraak……” De Zijp

@foto’s De Zijp

V.R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →
%d bloggers liken dit: