Hoe veilig digitaal bankieren en online betalen?

Een groot deel van ons leven speelt zich af online of gebeurt digitaal. Boodschappen doen, de krant lezen, solliciteren of een nieuwe identiteitskaart aanvragen: het kan allemaal in een paar klikken. Ook betalen en je bankzaken regelen horen thuis in dat rijtje. Online shoppen, je saldo checken en overschrijvingen doen via pc of smartphone, maar ook betalen met je kaart in een winkel… Steeds meer mensen doen het. De reden is simpel: het gaat vlot en snel.

Velen onder ons vinden snel hun weg in die nieuwe, digitale wereld, maar dat geldt jammer genoeg niet voor iedereen. Een vraag die we bijvoorbeeld regelmatig horen is: Hoe veilig is dat allemaal? En ook: Hoe trap ik niet in de val van oplichters?

Aan de hand van dit document wil FEBELFIN hulp en begeleiding bieden. Het is een handig overzicht van alles wat je moet weten om vlot en veilig digitaal te betalen en online je geldzaken te regelen. Een hele reeks onderwerpen komt aan bod: van phishing tot geldezels en vele andere fraudevormen, maar ook de tendensen en principes van digitaal betalen en bankieren.

Dit document bevat het materiaal dat Febelfin, de koepelorganisatie van de financiële sector, ter beschikking stelt met het oog op digitale inclusie en online veiligheid. Met dit materiaal kan je aan de slag om anderen wegwijs te maken of om jezelf beter te wapenen tegen mogelijke gevaren. Meer digitale vaardigheden voor iedereen helpt onze samenleving vooruit. Daar wil FEBELFIN graag toe bijdragen.

Brochure Febelfin over veilig digitaal bankieren en online betalen (4.53 MB)

Bron, Lokale Politie kanton Borgloon

V.R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →
%d bloggers liken dit: