Geert Cozzy, Alderweireldt Anneke, Sofie Baert, Aurelie Geerts en Pascale Rodijns hebben er hun eerste rit naar Pepinster opzitten

Onze eerst rit van het jaar richting Pepinster zit er op. 15 grote volle dozen voeding, personenverzorging en huishoud aan vele mensen kunnen bedelen! Rond de 10 huizen zelf aangedaan en de rest op plein aan Rue de la Régance uitgedeeld. Mogen we zeker en vast Eddie Willems ( Schouwtechnieker en renovatiewerken), Liesbeth Muls, Dakwerken LWD, Jeanine Appeltans, Danny en dorpsraad Binderveld, Vero……Alderweireldt Anneke. Inwoners van Kozen, Nieuwerkerken, Binderveld, Tienen,….en wie we misschien nog vergeten zijn van harte bedanken voor alle giften, van ons ganse team maar zeker uit naam van de slachtoffers Pepinster!

Giften van groot tot klein, jullie zijn fantastisch om samen met ons deze rit te realiseren! 1000x bedankt!

Ter plaatse kwamen we eerst in contact met Helpende handen Wallonie Vzw, fantastische groep mede van Werner die ons ook van chocolade en speculoos hadden voorzien om samen met het onze mee uit te delen. Een groep naar ons hart, met de juiste ingesteldheid als de onze, slachtoffers daar te helpen zonder meer! Een groep waar we zeker nog graag mee samenwerken in de toekomst als de gelegenheid zich voldoet!

Erna werden we weer eens met de feiten op de neus gedrukt, taferelen die de inwoners, slachtoffers, dagelijks zien en het voor hun des te moeilijker maakt om het toch ergens wat uit de gedachte te houden. Niets is minder waar als je onze reeks foto’s van vandaag bekijkt, het lijkt er een memorandumplaats, maar elke andere is beter dan dit!!! We huiveren daar ter plaatste….bijna 6 maand geleden en net alsof het gisteren was….foto’s zeggen hier meer dan woorden wat de inwoners er steeds te zien krijgen!

Maar dit geeft ons nog meer kracht en inzetvermogen, gedrevenheid, om nog harder door te zetten!

Ook werd opnieuw het station ( gare de Pepinster) thuisbasis van hulp door Claude,Julie ( Peps) en Therése aangedaan en op de terugweg een warme halte te Herve!

Ps: Ook bij onze eerste rit ging het dak er volledig af! Wel in de negatieve zin, het dak van de aanhangwagen ging een andere weg dan de onze en gaf er de brui aan. Een snelle stop aan de Hubo en na een kleine herstelling konden we ons rit waterdicht verder zetten. Zoek nog een goeie sponsor in dakwerken om dit heuvel snel te herstellen. 😉

Foto’s Facebook

V.R

Ik woon in Sint-Truiden

Learn More →
%d bloggers liken dit: