Afbraak slachthuissite vanaf 18 oktober

Op maandag 18 oktober starten de afbraakwerken aan de slachthuissite. Deze zullen in verschillende fases plaatsvinden. Tijdens de eerste fase zal de firma Groep Hens de waterzuiveringsinstallatie afbreken. Deze eerste fase zal naar schatting een zestal weken duren.

👉 Tijdens de afbraakwerken van deze waterzuiveringsinstallatie kan een onaangename geur vrij komen, waardoor er gedurende een beperkte periode (tussen maandag 18 oktober en vrijdag 23 oktober) geurhinder kan zijn voor de omwonenden.

👉 Het afvoeren van het afbraakpuin zal gebeuren via de Speelhoflaan, Schurhoven en de Hasseltsesteenweg. Gedurende de werkzaamheden zal ook de parking onder de veemarkthallen afgesloten worden.

👉 In een tweede fase zal de asbestverwijdering op de site plaatsvinden (geschatte tijdsduur: twee weken). Daarna wordt de stenen en betonnen constructie van de rest van de gebouwen afgebroken (geschatte tijdsduur: twee maanden.

Heb je hierover vragen? Meld het dan via onze stadsapp of neem contact op met ons ContactCenter op het nummer 011 70 14 14 of via info@sint-truiden.be.

Archieffoto

V.R