216 jongeren in de watten gelegd op Dag van Jeugdleiding in Sint-Truiden.

Met een gezellig pastabuffet en dankfeest in western-thema bedankte de stad vanavond alle leidingploegen, vrijwilligers van jeugdverenigingen en andere jongeren die zich belangeloos voor het jeugdwerk inzetten. Deze Dag van de Jeugdleiding was dit jaar aan zijn 15de editie toe.

Lidmaatschap van een jeugdvereniging maakt je sociaal vaardiger, prikkelt je creativiteit en brengt verantwoordelijkheidszin bij. Dat zijn allemaal belangrijke troeven, die natuurlijk niet zomaar uit de lucht komen gevallen. Het is bovenal de jeugdleiding die hierin een belangrijke hand heeft.

“We maken er een jaarlijkse traditie van om onze jongeren te bedanken voor hun inzet. Vorig jaar kon er geen feest plaatsvinden, dus vieren we de Dag van de Jeugdleiding vandaag dubbel en dik. De jeugdleiders dragen belangeloos de verantwoordelijkheid over meer dan 2000 kinderen, en dat dikwijls tussen hun drukke job of zware studies door. Desondanks maken ze elke week ruimte vrij om andere kinderen en jongeren de jeugd te geven waar zij zelf zo nostalgisch aan terugdenken. Dat verdient een pluim!”,  zegt schepen van Jeugd Hilde Vautmans. 

Meer dan 200 leiders en leidsters van 15 gesubsidieerde Truiense jeugdverenigingen werden uitgenodigd voor een etentje. Ze genoten er zichtbaar van om elkaar in een ontspannen sfeer te ontmoeten en van gedachten te wisselen over hun engagement in het jeugdwerk.

“Als afsluiter trakteerden we hen op een dankfeest in het thema Western. Dat hebben ze wel verdiend. Merci jeugdleiding voor jullie inzet en de zorgzame manier waarop jullie onze kinderen een heerlijke tijd bezorgen!”, besluit schepen van Jeugd Hilde Vautmans. 

®Stad Sint-Truiden

V.R