Ruim 4.000 leerlingen zetten Truiens schoolsportjaar in tijdens de ‘Vlaamse loopweken voor scholen’.

Van maandag 27 september tot en met vrijdag 1 oktober 2021 zetten alle scholen uit Sint-Truiden het schoolsportjaar in met een nieuwe editie van de ‘Vlaamse loopweken voor scholen’ in domein ‘t Speelhof. Met ruim 4.000 leerlingen uit het kleuter-, lager – en middelbaar onderwijs is deze organisatie van Team Sport en Jeugd Sint-Truiden al jarenlang de grootste in Vlaanderen.

Elk jaar openen de ‘Vlaamse loopweken voor scholen’ het schoolsportjaar. Van de kleuterklas tot het laatste jaar van de middelbare school, iedereen kan meedoen. De nadruk ligt op plezierbeleving en het organiseren van alternatieve loopvormen in plaats van de vroegere traditionele veldloop. De ‘Vlaamse loopweken voor scholen’ zijn een initiatief van MOEV en Sport Vlaanderen in nauwe samenwerking met de gemeentelijke sportdiensten.

“Het initiatief ‘de Vlaamse loopweken voor scholen’ is al jaren een groot succes in Sint-Truiden dankzij het grote engagement van al onze scholen. Ze bereiden hun leerlingen tijdens de sportlessen op school speciaal voor op deze belevingsrun. Met de organisatie van dit event dragen we dan ook bij aan een bewegingsrijke schoolcultuur. Voor de scholen buiten het centrum voorzien we trouwens gratis busvervoer zodat elke leerling de kans krijgt om deel te nemen,” zegt schepen van Jeugd en Onderwijs Hilde Vautmans.

“Net als vorig jaar wordt het een echte belevingsrun waarin verschillende obstakels overwonnen moeten worden. De kinderen en jongeren zijn actief bezig en dat op een superleuke manier. Zo willen we hen aantonen dat sporten fun is! Ook de rest van het schooljaar organiseren we verschillende schoolsportdagen om leerlingen aan te sporen om in beweging te komen en te blijven. Met onder andere handbal-, voetbal-, trefbal-, netbal- en badmintontoernooien, de Zwemspelen, Atletiek Fundag en Luuk’s Beweegdagen is er een ruim aanbod waarin iedereen zijn of haar ding vindt,” zegt schepen van Sport Jurgen Reniers.

“Vorig jaar waren er geen toeschouwers toegelaten omwille van de strenge coronamaatregelen. Dit jaar nemen we nog steeds de nodige veiligheidsmaatregelen maar toeschouwers zijn wel weer welkom om de leerlingen aan te moedigen,” besluit schepen van Sport Jurgen Reniers.

Klik op de foto om deze te vergroten.

®Stad Sint-Truiden
®Stad Sint-Truiden
®Stad Sint-Truiden
®Stad Sint-Truiden
®Stad Sint-Truiden
®Stad Sint-Truiden

V.R