Stelend koppel uit Halen op heterdaad betrapt

Op vrijdag 17 september 2021 werd een koppel uit Halen op heterdaad betrapt op diefstal in een doe-het-zelfzaak aan de Langerode in Assent (Bekkevoort). Rond het middaguur kwam het koppel de zaak binnen. De man gaf drie paar oplaadbatterijen voor machines aan zijn vriendin die de spullen verstopte in haar handtas. Aan de kassa veinsde de vrouw dat ze haar portefeuille was vergeten in de auto. Ze gaf toe dat ze de batterijen, ter waarde van elk €300, in de auto achterliet en terugkeerde met haar portefeuille om een doosje vijzen te betalen. De zaakvoerder had de diefstal in de gaten en sprak het koppel aan. Hij liet de toegangspoort afsluiten zodat het koppel niet kon vertrekken tot de politie ter plaatse was. In hun verhoor gaven de man en de vrouw de winkeldiefstal toe. Ze worden ook verdacht van diefstal van werktuigen in dezelfde winkel in de periode van 11 augustus tot 9 september. Er zijn aanwijzingen dat ze nog voor diefstallen in andere winkels aanmerking komen. De recherche van PZ Hageland voert het onderzoek.

De 30-jarige vrouw en de 31-jarige man werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Ze werden aangehouden.

V.R