Recordopkomst op zwerfvuilactie Sint-Truiden: 1.410 Truienaren ruimen 472 kilometer zwerfvuil op.

In Sint-Truiden staken dit weekend verschillende inwoners de handen uit de mouwen tijdens de 11de editie van de zwerfvuilactie ‘Straat.net’. Vooral kinderen en jongeren namen dit jaar deel aan de actie. De zwerfvuilactie is slechts één onderdeel van een gericht milieubeleid, dat via allerlei preventiemaatregelen mikt op een propere en leefbare stad. De levenskwaliteit van Sint-Truiden staat hierbij centraal.

Op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 september 2021 organiseerden het stadsbestuur van Sint-Truiden, Limburg.net en de Openbare Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) de actie ‘Straat.net’. Scholen, verenigingen en particulieren steken tijdens deze actie de handen uit de mouwen voor een propere buurt.

“Dit jaar namen maar liefst 987 kinderen en 423 volwassenen aan de actie deel. Dat is een geweldige opkomst en toont duidelijk aan dat Truienaren echt begaan zijn met hun leefomgeving. Samen ruimden ze afval op over een afstand van maar liefst 472 km,” zegt schepen van Milieu Ingrid Kempeneers. 

“Het is fantastisch om te zien dat zoveel kinderen en jongeren begaan zijn met het milieu. Jong geleerd is immers oud gedaan. Hun engagement wordt ook beloond. Bovenop de 15 euro per opgeruimde kilometer die Limburg.net aan de opruimers schenkt, biedt het stadsbestuur hen ook een verfrissend drankje aan,” vult schepen Ingrid Kempeneers nog aan.

‘Mooimakers’

Buiten deze opruimactie zetten verschillende inwoners zich het hele jaar door in om onze stad proper te houden. De ‘mooimakers’ zijn enthousiaste vrijwilligers die zwerfvuil oprapen in de omgeving waar zij wonen. In 2013 waren er 8 mooimakers. Nu telt Sint-Truiden al 201 geëngageerde vrijwilligers.

De inzet van onze mooimakers is onmisbaar om Sint-Truiden proper te houden. Samen met de acties van de buurtcomités en de dagelijkse inzet van de gemeenschapswachten en de lokale politie proberen ze onze straten elke dag opnieuw netjes te houden, zodat het in onze stad voor iedereen aangenaam leven is

-besluit schepen Ingrid Kempeneers.

Klik op de foto om deze te vergroten.

®Stad Sint-Truiden
®Stad Sint-Truiden
®Stad Sint-Truiden

V.R