Sint-Truiden sluit zomervakantie feestelijk af met traditionele Augustuskermis.

Op vrijdag 27 augustus opende de Augustuskermis van Sint-Truiden onder massale belangstelling van honderden kinderen die afgelopen zomer aan de stedelijke vakantiewerkingen deelnamen. Alle kinderen mochten voor de gelegenheid gratis de attracties en kramen uittesten om een geslaagde vakantie met een knal af te sluiten. Hoogtepunt van de kermis is het geluidsarm vuurwerk-, laser- en muziekspektakel op vrijdag 3 september om 21u30 aan de Abdijtoren.

Het einde van de zomervakantie? Dat is in Sint-Truiden synoniem voor de Augustuskermis. Dit jaar wordt het centrum van de stad van vrijdag 27 augustus tot en met maandag 6 september ingepalmd door sfeervolle kramen, bonte draaimolens en sensationele attracties.


Zomervakantie afsluiten

“Onze vakantiewerking was deze zomer weer een groot succes. Meer dan 4000 kinderen en jongeren hebben een fantastische zomer beleeft dankzij het stedelijk vakantieaanbod. Om hen en hun ouders te bedanken voor het vertrouwen, kregen ze een attractie- en smulkaart, om zo een geweldige grote vakantie ook mooi te kunnen afsluiten op onze Augustuskermis”, vertelt schepen van Jeugd en Kinderopvang Hilde Vautmans.

“En als de kermis op zich niet voldoende is, valt er haast elke dag wel iets leuk te beleven om het allemaal nog prettiger te maken. Naast de speciale dag voor personen met een handicap (donderdag 2 september) en het vuurwerk op vrijdag 3 september is er ook nog  de 2-euro-dag met kortingen op maandag 6 september. Kortom: we kijken aan tegen een geslaagde Augustuskermis”, voegt schepen van kermissen Johan Mas toe.

Kermisvuurwerk op vrijdag 3 september
Het hoogtepunt is natuurlijk het geluidsarme vuurwerk-, laser- en muziekpektakel. Dat is diervriendelijker en bovendien zeker zo adembenemend om te aanschouwen als traditioneel vuurwerk. De show barst los op vrijdag 3 september om 21u30 aan de Abdijtoren. Daar is ook een zone voor toeschouwers afgebakend.

Kom je met de wagen naar de Augustuskermis? Maak dan gebruik van één van de parkings aan de rand van de stad: parking Veemarkt (gratis), parking Begijnhof (gratis), parking Europaplein (gratis), parking Clockempoort of parking Cicindria.

Klik op de foto om deze te vergroten.

Bron Stad Sint-Truiden

V.R