Treinbegeleidster overvallen in Hasselt door 41-jarige man uit Sint-Truiden

Woensdag omstreeks 18.20 uur werd een treinbegeleidster van de NMBS slachtoffer van een grijpdiefstal in het station van Hasselt. Een getuige kon de verdachte tegenhouden. De verdachte stelde zich weerspannig op ten opzichte van de veiligheidsagenten en de politie-inspecteurs.

Gisteren omstreeks 18.20 uur kreeg de politie Limburg Regio Hoofdstad een melding van een grijpdiefstal in het station van Hasselt. De verdachte trok hardhandig geld uit de handen van het slachtoffer, een treinbegeleidster van de NMBS, waardoor zij ten val kwam en lichte verwondingen opliep. Een getuige kon de verdachte tegenhouden tot twee veiligheidsagenten van Securail ter plaatse kwamen.

De verdachte, een 41-jarige man woonachtig te Sint-Truiden, stelde zich weerspannig op ten opzichte van de veiligheidsagenten en de politie-inspecteurs van de politie Limburg Regio Hoofdstad. Hij werd mee naar het politiekantoor in Hasselt genomen voor verhoor en zal zich later voor de rechtbank moeten verantwoorden. Het geld kon worden gerecupereerd.

Foto ter illustratie

V.R