Gemeentelijk rampenplan afgeblazen in Sint-Truiden

Het gemeentelijk rampenplan dat sinds vanavond van kracht was in Sint-Truiden, na noodweer en wateroverlast, is afgeblazen.

“De situatie is onder controle. De brandweer zal de komende uren doorwerken om alle problemen op het terrein verder op te lossen. Daarnaast wordt alles nauwkeurig opgevolgd omdat er tegen de ochtend neerslag verwacht wordt. We hopen dat Sint-Truiden verder gespaard blijft zodat bewoners en handelaars hun woning of pand verder kunnen opruimen. Mensen hebben toch heel wat schade opgelopen, het is belangrijk dat ze voldoende foto’s nemen om dit straks met de verzekering op te nemen.

Vanavond hebben we een enorme solidariteit vastgesteld. Buurtbewoners, hulpdiensten, stadspersoneel en vele anderen hebben elkaar, waar het kon, geholpen. Dank je wel!

-waarnemend burgemeester Jelle Engelbosch.

V.R