Theater De Roxy heropent feestelijk!

Na een korte heropening in september vorig jaar, kan Theater de Roxy uit St-Truiden na 8 maanden zijn deuren weer openen voor zomers amusement van de bovenste plank.  Wij spraken met bezieler en acteur Gunter Reniers.
Gunter :”Wat we de voorbije maanden meemaakten, was onwerkelijk.  Van de ene op de andere dag moesten we ons theater sluiten.  Omdat we een vzw zijn, had De Roxy ook geen recht op uitkeringen van de overheid, terwijl onze huur- en andere kosten natuurlijk wel doorliepen!  We zijn dus zeer blij dat we weer voorzichtig kunnen starten!  En dat doen we waar we gestopt zijn : met de komedie BINGO van Ruud De Ridder!
Tien jaar geleden opende De Roxy ook met ‘Bingo!’ en die voorstelling was letterlijk en figuurlijk bingo voor ons.  Het publiek was onmiddellijk laaiend enthousiast.  Van in het begin combineren we bekende acteurs met lokaal talent.  En dat werkt.  Enkele kleppers die al passeerden zijn Leen Dendievel, Hanne Troonbeeckx, Gerty Christoffels, Leah Thys, Jo De Meyere, Marleen Merx, Peter Van de Velde e.v.a.
Na ‘Bingo!’ spelen we deze zomer ook ‘De Scheve Schaats’ van Jeroen Maes.  Deze voorstelling speelden we normaal gezien een jaar geleden al en we verplaatsten ze een eerste keer naar de kerstvakantie van vorig jaar.  Beide speelperiodes konden niet doorgaan omwille van de bekende reden.  We begonnen onlangs dus met volle moed voor de derde keer aan de repetities.  Er is nu  eindelijk licht aan het einde van de tunnel! Daarom hebben we ook een spetterend nieuw seizoen samengesteld dat start eind september.  Daarover vertellen we begin augustus alle details!  Alle Roxy-medewerkers, van de bar- en decorploeg, de techniekers tot de acteurs, staan te trappelen om weer te kunnen ‘schitteren’ voor u, ons geliefde publiek. U bent opnieuw van harte welkom!”
Praktisch
‘Bingo!’ komedie in het Truiens dialect met Romain Bamps, Bea Duchateau, Kathleen Smolders en Yves Caspar van vrijdag 11 juni tot zaterdag 3 juli.
‘De Scheve Schaats’ een ijskoude komedie met Gunter Reniers, Sofie Nickmans, Debbie Taverniers, Didier Bessemans en Yves Caspar van 17 juli tot 5 september.
Tickets en info www.deroxy.be
Het reservatiesysteem houdt automatisch rekening met de lege corona-plaatsen links en rechts van je ‘bubbel’.  Veiliger kan niet !  Toeschouwers die reeds tickets hadden voor geannuleerde voorstellingen worden persoonlijk op de hoogte gebracht van nieuwe data.

Guy Carré

Bron De Roxy

V.R