Stadsbestuur van Sint-Truiden wil volledige transparantie en duidelijkheid in dossier vaccinatiecentrum

In de pers verscheen onlangs informatie over mogelijke onregelmatigheden binnen het lokaal bestuur Sint-Truiden. Op basis van een gevoerd vooronderzoek heeft Audit Vlaanderen, een agentschap van de Vlaamse overheid, beslist om effectief een forensische audit op te starten.


Deze audit heeft tot doel klaarheid en duidelijkheid te verkrijgen inzake mogelijke onregelmatigheden bij lokaal bestuur Sint-Truiden. De focus ligt op het in kaart brengen van de richtlijnen die voor het vaccinatiecentrum werden opgesteld en het mogelijk misbruik hiervan.


Het stadsbestuur zal de volledige medewerking verlenen aan Audit Vlaanderen. In het belang van de sereniteit van het onderzoek onthoudt lokaal bestuur Sint-Truiden zich van verdere verklaringen.

V.R