Ontdek de lekkerste fietsroute met Truiense hoeve -en streekproducten

Kennismaken met lokale hoeve-en streekproducten, dat kan ook met de fiets. Een landbouwfietsroute van 23,5 kilometer leidt fietsers langs 7 korteketenproducenten in Sint-Truiden. Een wijndomein, boerderij, fruitbedrijf, bierbrouwerij of tuinbouwbedrijf, ze liggen allemaal op de route klaar om te (her)ontdekken. De Korte Keten bedrijven bieden het hele jaar door een uitgebreid en seizoensgebonden aanbod aan. Tijdens de week van de Korte Keten, van 15 tot en met 23 mei 2021, worden de producenten extra in de kijker gezet.

“We roepen iedereen op om eens langs te gaan bij lokale korteketenproducenten. Dat zijn lokale land- en tuinbouwers die voeding produceren en dat rechtstreeks of via de korst mogelijke weg tot bij de producent brengen. Er zijn dus geen of heel weinig tussenschakels. Bovendien heeft lokaal kopen heel wat voordelen: je kent de herkomst van het voedsel en je betaalt een eerlijke prijs aan de producent voor zijn mooie werk. De landbouwfietsroute is de uitgelezen kans om  het verhaal achter jouw favoriete specialiteit te leren kennen of te weten komen welke lokale lekkernijen er in Sint-Truiden geproduceerd worden”, vertelt schepen van Landbouw en Fruitteelt Hilde Vautmans.

De korte keten fietsroutes werden ook in een digitale brochure gegoten die je kan terugvinden via de link: https://issuu.com/provincie_limburg/docs/brochure-ontdek-per-fiets-de-korte-keten-producent

Bron Stad Sint-Truiden