55 positieve testen afgelegd verspreid over twee scholen in Wellen

In totaal zijn er 55 positieve testen afgelegd verspreid over twee scholen nl. de Bron & T Laantje in Ulbeek. In de Eik zijn geen positieve testen afgelegd. De positieve testen zitten zowel bij leerkrachten, leerlingen en personeel.

Basisschool de Eik kan morgen gewoon terug open gaan.

De directie van basisschool De Bron laat deze avond aan de ouders weten welke klassen morgen terug kunnen opstarten. Daar waar dit omwille van besmettingen niet mogelijk is proberen zij noodopvang te voorzien. Ook dat laten zij vanavond aan de ouders weten.

De basisschool in Ulbeek blijft tot en met volgende dinsdag dicht. Met de collectieve testing hebben we hier wellicht een beginnende besmettingsgolf ontdekt. De contacttracing wordt hier nu opgestart.

We organiseren volgende week maandag voor de school van Ulbeek opnieuw een collectieve testing in de gemeentelijke sporthal. Hier zal nog communicatie rond volgen. In afwachting daarvan moeten alle leerlingen en personeelsleden van t laantje in quarantaine blijven.Volgende dinsdag komt de crisiscel terug samen en zullen we de situatie opnieuw bekijken op basis van die nieuwe testing.

Ondertussen blijven alle buitenschoolse activiteiten (voetbal, volley, dansen, jeugdbeweging, muziek,…) in Wellen afgelast tot en met volgende dinsdag.

We vragen bij uitbreiding aan ouders om hun kinderen ook niet te laten deelnemen aan activiteiten buiten Wellen. Dat kunnen we niet verplichten maar we doen bij deze wel een warme oproep voor

De cijfers in onze gemeente zijn vandaag al bijzonder slecht. Op 1 week tijd telden we 33 positieve gevallen. We hebben hierdoor een incidentie van 449 op 100.000 daar waar die ideaal op 20 zou liggen.

Hier moeten nog heel wat van de positieve testen van gisteren bijkomen.

De cijfers gaan de komende dagen in Welln dus heel heel erg slecht worden. Verhoogde waakzaamheid en voorzichtigheid zijn dus echt wel op hun plaats. Wees voorzichtig en draag zorg voor jezelf en elkaar.

Bron Burgemeester Els Robeyns

V.R