Sint-Truiden legt regenboogpad aan op de Internationale dag tegen homofobie en transfobie

Op de Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie, Transfobie en Interseksefobie op 17 mei wordt wereldwijd een sterk signaal gegeven tegen homohaat. Het stadsbestuur van Sint-Truiden onderneemt enkele acties om dit maatschappelijk probleem onder de aandacht te brengen.

“Aan het Europlein, het stadhuis op de Grote Markt, het Abdijplein en het stadskantoor hijsen we vandaag de regenboogvlag, hét symbool van de internationale LGBTQI+-gemeenschap. Bovendien wordt de Abdijtoren afwissend in de verschillende kleuren van de regenboogvlag verlicht. Als stadsbestuur willen we duidelijk maken dat discriminatie, intimidatie en geweld tegen holebi’s en transgenders niet wordt getolereerd,” vertelt schepen van Gelijke kansen Hilde Vautmans.

Regenboogpad

Om deze boodschap extra kracht bij te zetten legt de stad ook een permanent ‘regenboogpad’ aan bij de inkom van de Trudo Sporthal op de Veemarkt.

“Op deze plaats passeren heel wat mensen. Het kleurrijke regenboogpad zal dan ook niet onopgemerkt blijven en elke voorbijganger een boodschap van verdraagzaamheid en respect voor holebi’s en transgenders geven. Je geaardheid is ieder zijn eigen keuze, en dat moet iedereen respecteren. Wij zijn een warme en gastvrije stad, waar iedereen zich thuis moet kunnen voelen en zichzelf kan zijn,” aldus schepen van Gelijke kansen Hilde Vautmans.

Bron tekst/foto’s Stad Sint-Truiden

V.R