Heb respect voor het werk van onze zorgverleners: respecteer de coronamaatregelen.

De beelden die we gisteren in de tv-journalen hebben gezien over de duizenden feestvierders die in de loop van de dag zijn samengekomen in het Ter Kamerenbos in Brussel en van wie de meesten de coronamaatregelen gewoon naast zich neerlegden, zijn een regelrechte slag in het aangezicht van alle zorgverleners in ons land die zich uit de naad werken om de toestroom van coronapatiënten in de ziekenhuizen de baas te kunnen. De druk op de afdelingen intensieve zorgen in onze ziekenhuizen wordt met de dag groter. En dan dit: een nepfestival dat zogezegd als aprilgrap was bedoeld en wat in de vooravond uitdraaide op een kat-en-muisspel met de politie waarbij een aantal politieagenten gewond zijn geraakt.

We wensen hen alvast een spoedig herstel toe. Heb respect voor het werk van onze zorgverleners. Respecteer de coronamaatregelen. Doe het niet alleen voor jezelf, maar ook voor de duizenden mensen in de zorgsector die met jouw en onze gezondheid begaan zijn.

V.R