Nieuwe aanbesteding voor hob-units kinderopvang Tutti Frutti in Zepperen

De buitenschoolse kinderopvangdienst Tutti Frutti in Kortenbos wenst dit jaar te verhuizen naar Zepperen. Daarom start de stad met een aanbestedingsprocedure voor hob-units.  De nieuwe opvanglocatie in Zepperen wordt opgebouwd volgens de standaarden van Kind en Gezin. Normaal zou deze opbouw al gestart zijn, maar omdat de aannemer, die het dossier toegewezen kreeg, aan zijn contract met de stad verzaakt komt er een nieuwe aanbesteding.

Tutti Frutti Kortenbos is één van de oudste vestigingen van de Truiense buitenschoolse kinderopvangdienst. Vandaag worden er kinderen van 2,5 tot 12 jaar opgevangen. Het originele pand vertoonde enkele jaren geleden al wat gebreken. Hierdoor verhuisden de kinderen in september 2018 naar een pop-upvestiging aan de voorzijde van het gebouw in Kortenbos, in afwachting van een definitieve verhuis naar een nieuwe vestiging in Zepperen.

Het plan bestaat om op het grasveld van Hasp-O Zepperen nieuwe containerklassen te plaatsen die gezellig en comfortabel worden ingericht volgens de normen van Kind en Gezin.

“Onze kinderopvang is van de allerhoogste kwaliteit. Die willen we te allen tijde garanderen. In de nieuwe containerklassen is ruimte voor 80 kinderen. Deze capaciteit is nodig om te voldoen aan de grote vraag naar opvang. Het merendeel van de kinderen die vandaag opgevangen worden in onze vestiging in Kortenbos, gaat naar school in Zepperen”, zegt schepen van Buitenschoolse kinderopvang Hilde Vautmans.

“Het is een logische keuze om de opvang dichter naar de school te brengen en onze nieuwe opvanglocatie in Zepperen te vestigen. Hierdoor moeten de kinderen bovendien niet meer dagelijks met de bus worden vervoerd tussen de opvanglocatie en de school, wat niet alleen veel veiliger maar ook veel aangenamer is voor de kinderen. De kinderen van Zepperen en omstreken zullen binnenkort  hun intrek kunnen nemen in de nieuwe, moderne vestiging. Het is jammer dat de aangestelde aannemer aan zijn contract verzaakt, maar we blijven niet bij de pakken zitten. De nieuwe aanbesteding wordt na goedkeuring op de gemeenteraad van 29 maart in de markt gezet”, aldus schepen van gebouwen Johan Mas.

“Als stadsbestuur willen we jonge gezinnen maximaal ondersteunen door onder andere in te zetten op voldoende, flexibele en betaalbare kinderopvang. Deze nieuwe opvanglocatie zal voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en komt tegemoet aan de grote vraag naar opvang in Zepperen en omstreken”, aldus nog burgemeester Veerle Heeren.

Bron Stad Sint-Truiden

V.R