Borgloon, help onze kersentelers

De Kersenvlieg komt steeds meer en meer op in ons land, een ware plaag voor onze kersentelers. De vlieg zorgt er immers voor dat jaarlijks heel wat kersen oneetbaar worden. Als particuliere eigenaar van een kersenboomgaard kan je de telers voortaan helpen met de bestrijding van de kersenvlieg door gratis een lokval in jouw boomgaard te laten ophangen.

Opgelet, wie hier graag aan wil meewerken, dient zich hiervoor uiterlijk op 15 april 2021 in te schrijven bij de dienst landbouw via laura.aiola@borgloon.be of via tel. 012 67 36 90 en zolang de voorraad strekt.

Ken je mensen in jouw directe omgeving die (een) kersenbo(o)m(en) hebben staan, maar geen Facebook hebben? Vertel het hun dan zeker verder.

Meer info op onze website:https://www.borgloon.be/…/landbou…/lokvallen-kersenvlieg